Tuhkanen: ”Mennään pitämään hauskaa”

KooKoo pelaa viikon ensimmäisen ottelunsa tiistaina Helsingissä.

Edellisviikolla täydet kuusi pistettä saalistanut KooKoo jatkaa Liiga-taivaltaan tiistaina Helsingin IFK:n vieraana. Kahden matsin viikon toinen koetus on lauantainen kotipeli Pelicansia vastaan.

- Legendaariselle ”Nordikselle” on aina kiva mennä pelaamaan, mutta muuten pelissä ei ole mitään erikoista. HIFK on joukkue siinä missä muutkin ja samaa lätkää hekin pelaavat. Mennään hakemaan pisteet ja pitämään hauskaa, naulaa KooKoo-puolustaja Niko Tuhkanen.

Tuhkanen oli yksi viime viikon onnistujista. Loukkaantumisen jäljiltä vasta toisen ja kolmannen ottelunsa pelannut pakki latoi tiistaina Sportin verkkoon tehot 1+2 ja kahden pelin tehotilasto näytti hurjaa lukemaa +4.

- Tein kolme pistettä yhdessä pelissä viimeksi A-nuorten mestaruuskeväänä 2007 ja nyt heti perään uudelleen. Silloin lukemat tosin olivat itse asiassa juuri HIFK:ta vastaan 2+1, eli vielä vähän paremmat, puolustaja naurahtaa.

- Viikko oli kaikkineen aika vauhdikas, kun pelaajia lähti ja tuli. Kaikki paineet poistuivat ja menimme vain pelaamaan lätkää sen perimmäisessä tarkoituksessa. Pelasimme toisillemme, pelasimme joukkueelle ja pidimme hauskaa.

Puolustaja Tuhkanen saapui Kouvolaan joulukuussa lainapestillä Tapparasta, mutta yhdeksän pelin jälkeen tuli loukkaantumisen myötä kuukauden huili peleistä.

- Tämä kausi on ollut loukkaantumisten takia todella pitkä. On tosi nihkeää olla katsomossa ja katsoa, kun muut pelaavat, etkä itse voi tehdä mitään. Ei oikein voi kuin kuntouttaa itseään ja yrittää tulla entistä parempana takaisin.

- Luistelukunto aina häviää loukkaantumisten myötä, koska sitä ei voi harjoitella kuin luistelemalla, mitä en nyt voinut tehdä. Pitää keskittyä muihin asioihin, esimerkiksi voimaan, joihin ei muuten ehdi pelikauden aikana niin paneutua.

Tuhkanen palasi kokoonpanoon 10. helmikuuta, jolloin peliaikaa kertyi Raumalla vajaat viisi minuuttia. Viime viikon koetuksissa pakki pelasi keskimäärin yli 22 minuuttia ottelua kohden.

- Oli mahtavaa päästä taas pelaamaan ja auttamaan joukkuetta omalla panoksella. Ja muutenkin päästä taas osaksi yhteisöä, jossa on koko ajan ollut hyvä fiilis päällä. Kiva oli pelata.

Minkälaisen säväyksen otteluun tuo se, että vastapuolella on kolme kovin tuttua pelimiestä: Jarkko Malinen, Kai Kantola ja Ryan O’Connor?

- No eivätpä he tuoneet täällä Kouvolassakaan säväystä, joten tuskin huomennakaan, Tuhkanen heittää virne suupielessä.