Tuhkasella edessä ensimmäinen Kaakon Derby

KooKoon viikko jatkuu perjantaina Lappeenrannassa kauden neljännen Kaakon Derbyn merkeissä.

Puolustaja Niko Tuhkanen, 28, viettää ensimmäistä viikkoaan KooKoo-pelaajana. Pakki saapui Kouvolaan maanantaina lainapestillä Tampereen Tapparasta.

- Ensifiilikset näin neljän päivän jälkeen ovat loistavat. Puitteet ovat kunnossa ja fanit äänekkäitä. Joukkue otti minut tosi hyvin vastaan. Muutama tuttu jätkä oli jo valmiiksi, mutta muutenkin koppi on täynnä hienoja äijiä, Tuhkanen kehuu.

- Matka KooKoon kanssa on alkanut ja olen nauttinut maisemista. Saimme alkuviikosta alle pari hyvää jäätä, joilla hioimme pelitapaa. Jäällä on ollut railakkaan rento tekemisen meininki ja suunta on ehdottomasti oikea.

Lahtelaislähtöinen puolustaja sai tulikasteensa KooKoon oranssimustaan pelipaitaan keskiviikkona, kun joukkue isännöi Lumon Areenalla Rauman Lukkoa. Lopputulos oli mieleinen: 4–0-kotivoitto.

- Teimme nopeasti avausmaalin, mikä toi rohkeutta ja rentoutta peliin. Matsi aaltoili jonkin verran, mutta saimme aina otteen takaisin itsellemme emmekä päästäneet vastustajaa ykkösalueelle helpolla. ”Irv” (maalivahti Leland Irving) piti meitä oikeissa hetkissä mukana.

Tuhkanen uurasti Lukko-pelissä KooKoon alakerrassa Arttu Pellin parina lähes 18 minuuttia ilman tehopisteitä. Plus/miinus-tilasto jäi yhden pykälän verran plussalle. Miehen edellisestä matsista – lokakuun ensimmäisen päivän HIFK–Tappara-pelistä – oli ehtinyt vierähtää yli 10 viikkoa.

- Omassa pelissä on vielä pelikunnon kanssa tekemistä. Nuori kapellimestari Pelli teki omasta pelaamisestani helppoa.

Keskiviikon ottelu oli KooKoon hyväntekeväisyysmatsi, pehmolelupeli, jossa yleisö heitti hyvään tarkoitukseen lahjoittamansa pehmolelut jäälle KooKoon avausmaalin jälkeen. Jäälle lentäneet 1512 pehmolelua ohjataan Mannerheimin Lastensuojeluliiton Kouvolan paikallisyhdistyksen kautta eteenpäin.

- En ole aiemmin ollut mukana pehmolelupeleissä, joten odotinkin ensimmäistä maalia mielenkiinnolla. Peliin tuli jäänsiivouksen myötä pieni viive, mutta pidimme itsemme valmiina uuteen aloitukseen, joten ei se haitannut yhtään. Oli hieno kokemus olla mukana tempauksessa.

KooKoo jatkaa takaa-ajoaan perjantaina Lappeenrannassa, missä edessä on kauden neljäs paikallispeli SaiPaa vastaan. KooKoo voitti kauden ensimmäisen Kaakon Derbyn, mutta kaksi seuraavaa ovat taipuneet niukasti lappeenrantalaisille.

- SaiPa on aina ollut hyvin työteliäs joukkue, joka pelaa suoraviivaisesti hyökkäykset ja antaa kovaa painetta. Uskon, että pelistä tulee hyvin intensiivinen ja fyysinen, kuten paikallispelille sopii. Meidän maalin edessä on vain makuupaikkoja tarjolla.

Ennen KooKoon paluuta Liigaan oli SaiPan lähin paikallisvastustaja Tuhkasen entinen seura Lahden Pelicans.

- Mitä olen kuullut, niin Pelicansin ja SaiPan väliset pelit eivät ole mitään verrattuna KooKoon ja SaiPan paikallispeleihin. Odotan äänekästä yleisöä ja paikallispelin fiilistä.

KooKoo seilaa Lappeenrantaan kauden pisimmässä, kolmen ottelun mittaisessa voittoputkessa. Viime viikolla kaatuivat JYP sekä Pelicans ja kuluvalla viikolla Lukko.

- Täällä on sopiva miksaus kokemusta ja nuoruutta. Paperilla täällä on kova nippu ja tämä viikko on vahvistanut sen itselleni myös kaukalossa. Meillä on hyvä joukkue. Kiekon kanssa pelaaminen ja luovuus on täällä tullut esiin – ja siitä minä tykkään, Tuhkanen päättää.

KooKoon seuraava kotiottelu on tapaninpäivänä pelattava perhepeli KooKoo–JYP. Paljon ohjelmaa perheille! Osta lippusi nyt.

Seuraavat kotiottelut:
Ma 26.12. klo 17:00 Perhepeli: KooKoo–JYP – osta liput!
La 7.1. klo 17:00 KooKoo–HIFK – osta liput!
Pe 13.1. klo 18:30 KooKoo–SaiPa – osta liput!