Pe 25.1. 18:30 VS.

Tulikuumat Newton ja Liivik tehoilivat Jukurit nurin!

KooKoon tiukka viikko päättyi upeaan voittoon, kun Jukurit kaatui Lumon Areenalla hienon esityksen jälkeen.

KooKoo oli perjantaina Lumon Areenalla tyly isäntä – kunhan sai koneensa käyntiin. Jake Newtonin ja Siim Liivikin johdolla oranssimustat saivat hanat auki toisessa erässä ja voittolukemat kirjattiin lopulta muotoon 4–2 (0–1, 3–0, 1–1).

– Alussa olimme vähän empiviä ja leikimme nuorallatanssijoita. Pääsimme sen jälkeen kuitenkin paremmin kiinni peliin. Ei missään nimessä ehjä suoritus, mutta neljään päivään kolmas peli ja siitä käännetään voitto, niin totta kai täytyy olla erittäin tyytyväinen, KooKoon pääluotsi Tuomas Tuokkola kommentoi pelin jälkeen.

Kolmen matsin viikko tuotti KooKoon laariin lopulta kuusi arvokasta sarjapistettä.

– Tämä on ollut kova viikko. Maanantaiaamuna lähdimme matkaan ja olimme takaisin Kouvolassa keskiviikon ja torstain välisenä yönä kahden aikaan.

KooKoon tehomiehet perjantai-illassa oli puolustaja Jake Newton, joka takoi peräti neljä tehopistettä sekä kolmella syöttöpisteellä säestänyt sentteri Siim Liivik.

Ottelu sai tapahtumarikkaan alun, kun ensin Patrick Bjorkstrand pääsi läpiajoon, mutta epäonnistui – ja Jukureille auenneesta vastahyökkäyksestä Miika Roine täräytti kiekon verkkoon.

Erän edetessä KooKoo sai pelistä paremmin kiinni ja loi ajoittain pitkiäkin hyökkäyksiä Jukurien päähän. Maaliin asti kotijoukkue ei kiekkoa kuitenkaan saanut toimitettua.

Matsin toinen erä oli käytännössä aivan yhtä päätyä, viimeisiä minuutteja lukuun ottamatta. KooKoo loi pitkiä pyörityksiä Jukurien puolustusalueelle, mutta Sami Rajaniemi pysäytti viimeisenä lukkona maalintekoyritykset.

Erän puolivälissä kuitenkin Newton purjehti koko hyökkäysalueen läpi ja lopulta Tomi Leivo tyrkkäsi irtokiekon verkon perukoille. 34 sekuntia tästä ja kiekko oli jälleen jukuri-maalissa, tällä kertaa Newton teki itse maalin Liivikin syötöstä.

Keskiviikkona Turussa TPS rokotti KooKoota kolmesti reilussa kolmessa minuutissa – nyt oli oranssimustien vuoro tarjota samaa rokkaa Jukureille. Newton tälläsi illan toisensa ylivoimalla vain reilua pari minuuttia edellisestä. Liivik teki upealle laukaukselle upean maskin. Anrei Hakulinen sai syöttöpisteen sekä Leivon että Newtonin toiseen osumaan.

– Ensimmäisessä maalissa Newton painoi rohkeasti menemään, kun keskustaan jäi tilaa. Ylivoimamaalista täytyy antaa Liivikille iso kiitos, koska eihän se kiekko maaliin mene, jos siinä ei joku estä maalivahdin näkyvyyttä. Liivikiltä hieno työ maskissa.

– Happy Jake oli aika hyvä tänään!

Kolmas erä alkoi illan erikoisimmalla maalilla, kun Ville Järvinen saalisti itselleen kauden avausosuman! Järvinen heitti punaviivan jälkeen roikkukiekon kohti Rajaniemeä, joka jäi hölmistyneenä katsomaan kiekon pompatessa hänen ohitse maaliin.

Jukurit kavensi vielä kolmoserän puolivälissä, mutta sen kummempaa kiriä mikkeliläisryhmä ei saanut aikaiseksi.

Illan ehdottomasti ikävin tilanne nähtiin päätöserän puplivälissä, kun Anrei Hakulinen horjahti kaksinkamppailussa ja ajautui kovalla vauhdilla päin laitaa. Hakulinen kuljetettiin tilanteen jälkeen paareilla pois kaukalosta ja jatkotutkimuksiin.

– Kyllä se tilanne näytti pahalta. Mitään rikettä siinä ei ollut, mutta meni aika pahannäköisesti laitaan.

KooKoon kausi jatkuu tiistaina Lumon Areenalla Suomi 100–juhlaottelulla SaiPaa vastaan.

Seuraavat kotiottelut:

Pe 1.12. klo 18:30 KooKoo–Jukurit – osta liput!
Ti 5.12. klo 18:30 Suomi100–juhlaottelu KooKoo–SaiPa – osta liput!
Pe 8.12. klo 18:30 KooKoo–Pelicans – osta liput