Tulos harmittaa, suoritus ei

Lumon Areenan 2000-luvun ennätysyleisö joutui niukasti pettymään lauantain Mustaoranssi-pelissä.

Sarjakolmonen KalPa oli lauantaina perjantain tavoin maalin verran KooKoota vahvempi. Kuopiolaisjoukkue masensi KooKoon peräti 5894 katsojan silmien alla Lumon Areenalla Mustaoranssi-pelissä maalein 1–2 (1–2, 0–0, 0–0).

Yleisömäärä on KooKoon paras 2000-luvun kotiotteluissa.

- Pelasimme yhden minun aikani ehjimmistä 60-minuuttisista. Tulos harmittaa, mutta suoritus herättää positiivisia fiboja. Me käännämme tästä katseet vapaapäivän jälkeen tiistain Pelicans-kotipeliin, KooKoon päävalmentaja Tuomas Tuokkola summasi ottelun jälkeen.

- Emme saaneet tulospalkintoa, mutta olen tyytyväinen siihen, mitä teimme, kuinka kamppailimme ja miten menimme ykkösenä kiekolle. Pystyimme vastaamaan KalPan kovaan luisteluun. Me arvioimme suoritusta ja olemme siihen tällä hetkellä tyytyväisiä.

Vastustaja oli Liigan kärkikastista, mutta KooKoo taisteli keltapaitojen kanssa tasapäisesti koko 60-minuuttisen.

- Tämä on se taso, jolla meidän pitää saada peli jatkumaan joka ilta ja hiottava tästä edelleen. KalPa on hyvä joukkue. Heidän liike, pelirohkeus ja tiiviys on sellaista, että mitään ei tule helpolla, varsinkaan kun Kilpeläinen on viimeisenä lukkona.

- Meille osui näihin ”back-to-back”-peleihin kova vastustaja, mutta taistelimme hyvin ja raavimme yhden pisteen. Enemmänkin olisi ollut mahdollista napata, mutta enää emme sille mitään voi. Nyt alamme keskittyä tiistaihin ja Pelicansiin.

Kaikki illan maalit nähtiin avauserän jälkimmäisellä puoliskolla. KalPa meni ensin 1-0- ja erän lopulla vielä 1–2-johtoon, joka piti päätössummeriin saakka. KooKoon ainoan maalin iski kultakypärä Juha-Pekka Haataja juuri isäntien illan toisen ylivoiman päättymisen jälkeen Mikko Lehtosen ja Jan-Mikael Juutilaisen alustuksesta.

- Kun katsotaan viisi-viisi-peliä, pelin rytmiä ja virtauksia sekä sitä, miten pystyimme KalPan haastamaan, niin täytyy olla tyytyväinen. Vastustaja pani perhanasti kapuloita rattaisiin, eikä keskustaan vain päässyt. Peli ei ollut maalipaikkojen juhlaa ja kaksi hyvää maalivahtia hoitivat lopun.

Maalivahti Niko Hovinen pelasi kotijoukkueen maalilla ensimmäisen kokonaisen ottelunsa ja kerrytti tilastoihinsa 24 torjuntaa. KalPa-maalilla Eero Kilpeläiseltä vaadittiin voittoon 27 torjuntaa.

KooKoon lähtöä otteluun heikensi puolustaja Ryan O’Connorin tippuminen kokoonpanosta juuri ennen ottelua. Ykköspariin kaavailtu kanadalainen pelasi lopulta vain alle kuusi minuuttia seiskapakkina. O’Connorin tilalle ykköspariin noussut Julius Nyqvist onnistui omassa leiviskässään hienosti.

- Olen ihan helkatin tyytyväinen ilmeeseemme ja suoritukseemme. Muistetaan vielä, että O’Connor käytännössä tippui pois ennen pelin alkua. Nyqvistin pelaaminen puolestaan oli ihan pirun hyvää!

KooKoon sairastuvalla riittää muutenkin ruuhkaa, sillä sivussa oli peräti neljä maalivahtia ja nippu kenttäpelaajia. Hovisen lisäksi ensiesiintymisensä kotiyleisölle teki KooKoon oma kasvatti Olli Korhonen, joka pelasi väkevästi nelosketjun laidassa.

- Kenttäpelaajia puuttui seitsemän, mutta emme me jossittele sitä. Pisteet jaetaan joka ilta uusiksi, Tuokkola kuittasi tyynesti.

- Olli Korhonen tuli A-junioreista aika puskista ja pelasi kaksi hyvää peliä. Olen tyytyväinen, miten hän hyppäsi mukaan ja lukee peliä. Lisäksi Miika Heikkilä pelasi kaksi parasta peliään, mitä hän on meillä pelannut. Jokainen jätkä antoi jäällä kaikkensa, mitä annettavissa oli.

Seuraavat kotiottelut:
Ti 31.1. KooKoo–Pelicans – osta liput!
Pe 3.2. KooKoo–Tappara – osta liput!
Ke 8.2. KooKoo–TPS – osta liput!