Pe 25.1. 18:30 VS.

Tuokkola: ”Hyvä päästä pelaamaan”

KooKoo pelaa kesäkauden ensimmäiset harjoitusottelunsa keskiviikkona Vaasassa ja torstaina Porissa.

Oranssimusta Liiga-joukkue leireilee kuluvan viikon Kuortaneen Urheiluopistolla, joka ”elää ja hengittää huippu-urheilua.”

- Paikka on ihan loistava! Asunnot ovat uusia ja meillä on 500 metrin säteellä kaikki, mitä tarvitsemme. Hyvä pieni halli ja hyvä jää. Huippuolosuhteet huippu-urheilulle, KooKoon päävalmentaja Tuomas Tuokkola summasi tiistaina.

- Ilmapiiri, tekemisen laatu ja keskittyminen ovat korkealla, kuten pitääkin. Ne ovat meidän arvomaailman perustavanlaatuisia asioita, joita vaalimme ja joista pidämme kiinni.

Kiirettä on pitänyt ja pitää edelleen. Tiistai-iltapäivän jääharjoituksen joukkue painii ylivoima- ja alivoima-asioiden parissa.

- Saavuimme tänne eilen. Saimme ensin tehtyä kaikki loput testit, sen jälkeen vedimme vähän erilaisen voimaharjoituksen ja menimme vielä jäälle. Tänään olemme olleet jäällä, osa on vetänyt oheisharjoituksia, osa on kuntouttanut itseään altaassa ja menemme vielä kylmähuoneeseen sekä palautumiskeskukseen.

- Nämä kaksi päivää ovat olleet hyvin tiiviitä. Hyppäämme illalla vielä jäälle ja teemme erikoistilanneharjoituksen, eli pelkkää ylivoimaa ja alivoimaa. Sen jälkeen olemme jollain asteella ehtineet käydä koko pelin läpi, miten alamme pelaamaan ja harjoittelemaan.

Leiriviikon kohokohtia ovat kesän ensimmäiset harjoituspelit keskiviikkona Vaasan Sportia ja torstaina Porin Ässiä vastaan. Molemmat vastustajajoukkueet aloittivat omat kesäkautensa jo viime viikonlopun Pitsiturnauksessa.

- Hyvä homma, että pääsemme huomenna pelaamaan. Pelit ovat aina mittareita arkeen, että mitä teemme ja mitä olemme tehneet. Näitä kokemuksia me tarvitsemme, Tuokkola sanoo.

KooKoon joukkue on uudistunut edelliskaudesta paljon. Pelien ja harjoittelun lisäksi leirillä onkin tärkeä tehtävä myös joukkueen yhteen hitsautumisessa.

- Meillä on toistakymmentä uutta pelaajaa. Emmehän me opi tuntemaan toisiamme kuin olemalla toistemme kanssa. Tarvitsemme yhteisiä harjoituksia ja yhteisiä kokemuksia, jotta pääsemme peliin kiinni.

Keskiviikon Sport-ottelussa KooKoon riveissä ei nähdä sairastuvalla olevia Robin Jacobssonia, Eetu Pöystiä ja Henrik Forsbergia, maajoukkueessa olevaa Santeri Salmelaa eikä maalivahti Juha Järvenpäätä. Terveitä pelaajia on silti niin paljon, että keskiviikon pelissä huilivuoro osunee Patrick Bjorkstrandin, Michael Keräsen ja Toni Kähkösen kohdalle.

- Ajatus on, että Bjorkstrand, Kähkönen sekä Keränen huilaavat huomenna ja sitten pelin jälkeen katsotaan, että keiden vuoro on huilata torstaina. Kaikki ehtivät kyllä pelaamaan ja tottakai jokainen peli onkin arvokas. Meillä on niin paljon uusia pelaajia, että varmasti menee jonkin aikaa ennen kuin löydämme oikeat parivaljakot ja koostumukset.