Tuore hankinta Newton: ”Olen pärjännyt täällä hyvin aiemminkin”

Puolustaja Jake Newton palaa Suomeen jatkamaan siitä, mihin edellisellä visiitillään kaudella 2015–2016 jäi.

KooKoon uusin värväys, jenkkipakki Jake Newton, palaa Suomeen yhden kauden tauon jälkeen. Vaasan Sportissa kaudella 2015–2016 hurmannut puolustaja pelasi viime kauden Tshekin pääsarjassa - ja pelaa tulevan kauden KooKoon oranssimustissa.

- Olen erittäin innoissani paluusta Suomeen. Pelasin mielestäni hyvän kauden Vaasassa ja lähden innoissani rakentamaan siihen jatkoa. Olen tällä kertaa itsevarmempi, kun tiedän, että olen pärjännyt täällä hyvin aiemminkin, Newton naulaa.

- Odotan innolla saapumista Kouvolaan ja uuden, hienon kauden aloittamista.

Tilastot vahvistavat 28-vuotiaan yhdysvaltalaisen sanat: puolustaja teki 58 ottelussa 9+15=24 tehopistettä ja oli Sportin tehokkain sekä koko Liigan 11. tulivoimaisin pakki.

- Olen puolustaja, joka pyrkii hyödyntämään toisen aallon mahdollisuudet hyökkäysten tukemiseen. Olen vahva luistelija ja hyvä kiekon kanssa sekä laukomaan että syöttämään.

Newton saapui kaksi vuotta sitten Suomeen Italian pääsarjasta. Viime kaudella pakki saavutti Tshekin ykköstasolla Hradec Kraloven paidassa pronssia. Pistesaldo näytti 43 ottelun jälkeen lukemia 5+10. Päälle keryi lisäksi 11 pudotuspeliottelua.

- Viime kauteni Tshekissä sujui ihan hyvin. Ylsimme semifinaaleihin, joissa hävisimme tulevalle mestarijoukkueelle. Pääsin pelaamaan Spengler Cupia, mikä on yksi urani hienoimmista kokemuksista, Newton kertaa.

- Kaikkineen olisin halunnut onnistua paremmin hyökkäyspäässä, mutta kun niin ei tapahtunut, niin olen entistä motivoituneempi tuomaan hyökkäyspään kykyjäni esiin KooKoossa.

Paluusta Liigaan puolustaja on vähintäänkin täpinöissään.

- Liiga teki minuun tosi hyvän vaikutuksen. Se on yksi maailman parhaista sarjoista! Todella nopea ja fyysinen sarja, jossa on kuitenkin myös paljon taitoa.

KooKoo-kokemukset rajoittuvat vain neljään vastakkain pelattuun otteluun, mutta jo niistä jäi jenkkipakille selkeä kuva. Samoin jäi myös Lumon Areenasta kahden pelin otannalla. Kouvola kaupunkina sen sijaan on vielä ymmärrettävästi vieraampi tuttavuus

- Muistan, että KooKoo oli yksi työteliäimmistä joukkueista. Ja todellakin muistan sen, miten iso kaukalo Kouvolassa on! En Sportissa pelatessani ehtinyt tutustua kaupunkiin tarkemmin, mutta viihdyn siellä varmasti.

Newton on tällä hetkellä yksi KooKoon kolmesta ulkomaalaisesta. Kaksi muuta ovat niinikään puolustajia: tanskalainen Emil Kristensen ja ruotsalainen Robin Jacobsson.

- Tämänhetkisestä kokoonpanosta en tunne entuudestaan kuin Jarkko Immosen, jonka kanssa pelasin Vaasassa. Puhuin Josh Greenin kanssa ja hänellä oli vain hyvää sanottavaa pelaajista, henkilökunnasta ja kaupungista.