Pe 25.1. 18:30 VS.

Tuttu paikka, vieras vastustaja

KooKoo vierailee perjantaina Jyväskylän Hippoksella, mutta ei tällä kertaa JYP-Akatemian vaan JYPin vieraana.

Kouvolan ja Jyväskylän välinen reitti on tullut KooKoolle viime vuosina tutuksi. Oranssimustat värit on nähty Synergia Areenalla ensin D Teamin ja myöhemmin JYP-Akatemian vieraana Mestiksessä.

Perjantaina määränpää on sama, Jyväskylän Hippos, mutta vastassa on Akatemian sijaan pitkästä aikaa iso JYP.

- JYP on ollut jo pitkään tosi menestyksekäs joukkue, joka pelaa tälläkin kaudella hyvää ja vauhdikasta lätkää, arvioi KooKoo-puolustaja Mikael Kurki.

- Ei lähdetä Jyväskylään silti nöyristelemään, vaan ottamaan vähän jopa komentoa ja pelataan tuoreella meiningillä.  Vaikka se kuulostaa kliseeltä, niin meidän pitää pelata omaa peliä, jossa olemme viime peleissä hyviä.

KooKoo taisteli edellisviikolla pisteen Tapparalta ja kolme pistettä hallitsevalta Suomen mestarilta Oulun Kärpiltä. Joukkue on seitsemän ottelun jälkeen sarjassa kahdeksantena, JYP sijalla 11.

- Olemme puolustaneet hyvin ja saaneet uusia ulottuvuuksia myös hyökkäyspelaamiseen. Pikkuhiljaa olemme löytäneet oikeita rooleja, Kurki pohtii.

KooKoo joutuu tulemaan seuraavat viikot kaukalossa toimeen ilman kapteeni Ari Vallinia, joka loukkaantui edellisviikolla. Puolustajista myös Julius Nyqvist on telakalla ja Markus Västilä lainalla Heinolassa, joten alakerran rivistö on kapea.

- ”Arska” on totta kai iso palanen kentällä ja etenkin sen ulkopuolella, mutta se tarkoittaa vain sitä, että muiden pitää nyt tarttua suurempiin saappaisiin. Kaikkien äijien pitää yhdessä vastata huutoon.

JYP-matsi on KooKoolle runkosarjan kahdeksas, mutta vasta kolmas vieraspeli. Kotipelipainotteinen alkukausi vaihtuu lokakuun alkupuolella vieraspelirumbaksi, sillä KooKoo pelaa kahden viikon sisään kuudesta ottelusta peräti viisi vieraskaukaloissa.

- Kotipelit ovat totta kai hienoja, kun on oma yleisö takana, mutta vieraspeleissäkin on omat hyvät juttunsa. Se tiivistää porukkaa, kun istutaan tunteja bussissa ja pelataan korttia; joku voittaa ja joku häviää, mistä saadaan vähän nokitteluakin, Kurki virnistää.

- Vielä emme ole ehtineet paljoa pelata, mutta jos vanhat merkit pitävän paikkansa, niin ainakaan minä en voita.
 

SEURAAVAT KOTIOTTELUT:
La 3.10. klo 17:00 KooKoo-Pelicans –
osta liput!
La 17.10. klo 17:00 KooKoo-Blues – osta liput!