Upea tulos Tampereelta: Tappara nurin!

KooKoo saalisti keskiviikkona arvokkaan päänahan, kun joukkue haki hienolla esityksellä täydet pisteet Tapparan kustannuksella.

Kuudes kerta sanoi toden KooKoolle joukkueen uuden Liiga-tulemisen Tappara-kohtaamisissa. Joukkueet kohtasivat keskiviikkona Tampereella tällä erää kuudetta kertaa – ja KooKoo nappasi viimein ensimmäisen voittonsa sinipaidoista.

Ja millä tavalla! KooKoo teki ensimmäistä kertaa kuusi maalia yhdessä ottelussa ja murjoi sarjakärjen loppuluvuin 3–6 (0–1, 1–1, 2–4).

- Hieno ryöstöretki ja hieno voitto, KooKoon päävalmentaja Tuomas Tuokkola iloitsi.

- Oli kyllä erikoinen matsi! Tappara pelaa erikoisesti ja passiivisesti, mutta en mene sen enempää heidän pelaamiseensa, vaan meidän pelaamiseen. Kärsivällisyytemme kesti tänään läpi käytännössä koko matsin.

KooKoo pelasi kauden parhaan vierasottelunsa ja piti sarjakärjen sekä hallitsevan Suomen mestarin pihdeissä koko ottelun ajan. Vieraiden suurimpia sankareita olivat tehomiehet Terry Broadhurst (1+2) ja Eero Savilahti (1+2) sekä maalivahti Samu Perhonen (26 torjuntaa).

Ottelun ratkaisu nähtiin vasta vähintäänkin värikkäässä päätöserässä. KooKoo meni ensin Savilahden alivoimamaalilla jo 1–3-johtoon, mutta Tappara tuli nopeasti tasoihin yhdellä ylivoima- ja yhdellä lähes–ylivoimamaalilla. KooKoon kaksi ensimmäistä maalia olivat Kai Kantolan ja Terry Broadhurstin käsialaa.

Voittomaaliksi lopulta jäänyt 3–4-maali syntyi ruotsalaispuolustaja Robin Jacobssonin lavasta 55. peliminuutilla – vain sekuntia Tapparan jäähyn päättymisen jälkeen. Kaukaloon palannut KooKoo-kapteeni Josh Green ja vahvan illan pelannut Kai Kantola kaunistelivat vielä loppulukemia.

- Kuusi tehtyä maalia Tapparaa vastaan ei ole kenellekään arkipäivää. Se on meille tärkeää pääomaa, kuten myös Samun hyvä pelaaminen. Ensimmäisen erän lopussa Samulta huikean iso torjunta, jota ilman Tappara olisi tullut 1–1-tasatilanteeseen.

KooKoon kuudesta maalista kolme syntyi ylivoimalla, yksi alivoimalla ja yksi siirretyn rangaistuksen aikana. Puolustaja Mikko Lehtonen ja hyökkääjä Jarkko Malinen viettivät molemmat kahden syöttöpisteen iltaa.

- Kaiken kaikkiaan olen tyytyväinen siitä, miten jaksoimme tehdä töitä. Ottelun lopussa kiekko vähän pomppikin meille. En vieläkään tiedä, mistä Robinin voittomaali meni sisään!

Oranssimustien kausi jatkuu perjantaina kovalla kotimatsilla SaiPaa vastaan. Ottelu on samalla runkosarjan viimeinen Kouvolassa pelattava Kaakon Derby.

- Nautitaan hetki tästä voitosta, mutta laitetaan myös jäitä hattuun. Isot pelit jatkuvat perjantaina Kouvolassa.

Seuraavat kotiottelut:
Pe 13.1. klo 18:30 KooKoo–SaiPa – osta liput!
Ke 18.1. klo 18:30 KooKoo–Jukurit – osta liput!
La 21.1. klo 17:00 Kummipeli: KooKoo–Lukko – osta liput!