La 24.11. 17:00 VS.

Urhoollinen taistelu kääntyi taas tappioksi

Vajaamiehinen KooKoo taisteli tiistaina jälleen tunnollisesti, mutta Ässät käänsi pelin kolmannessa erässä.

Kolmella kentällä pelin aloittanut ja 13 miehellä pelin päättänyt KooKoo taisteli jälleen urhoollisesti voitosta aivan loppuun asti, mutta Ässät käänsi pelin kolmannessa erässä ja otti voiton lukemin 2–5 (1–1, 1–1, 0–3).

– Joka jätkä välittää ja jokainen tekee parhaansa. 13 pelaajalla taistelimme tämänkin pelin urhoollisesti loppuun, mutta se ei tuonut toivottua palkintoa, KooKoon päävalmentaja Tuomas Tuokkola harmitteli.

KooKoo sai otteluun unelma-alun, kun Tomi Leivo ohjasi taidokkaasti Ville Järvisen laukauksen ohi Ässä-vahti Andreas Bernardin. Maali oli Leivolle jo kauden kymmenes.

KooKoon avausmaalista huolimatta Ässät hallitsi ensimmäistä erää mielin määrin ja Juha Järvenpää sai huhkia KooKoo-maalilla peräti 16 torjuntaa Bernardin kolmea vastaan. Järvenpää pitikin kotijoukkue pitkään johtoasemassa, kunnes Ässät pääsi tasoittamaan.

Porilaispuolustaja Maksim Matushkin laukoi siniviivalta hurjan laukauksen, joka upposi maalin takayläkulmaan.

– Alussa olimme ihan vastaanottavia, mutta Järvenpää piti meitä hengissä ja otti lähemmäs 20 koppia. Sen jälkeen otimme pelin haltuun ja kolmannessa erässä pelasimme hyvää hyökkäysalueen hyökkäyspeliä, mutta kohtalo on vain todella julma.

Toisen erän alkuun Ässät sai rangaistuslaukauksen, jota ampumaan asettui Sakari Salminen. Salminen yritti suoraa laukausta, mutta Järvenpää selvitti tilanteen räpylällään.

Erän puolivälissä KooKoo pääsi illan ensimmäiselle ylivoimalle, jota se ei myöskään jättänyt käyttämättä. Arttu Pelli levitti Malte Strömwallille, joka tälläsi suoraan syötöstä kauden 14. maalinsa. Toinen syöttöpiste Miikka Pitkäselle.

KooKoon ilo ei kuitenkaan kestänyt kauaa, sillä Ässät tasoitti vain muutama minuutti johtomaalista. Matti Lamberg sai kiekon maalin eteen ja nosti sen verkkoon.

KooKoo joutui taistelemaan pelin 13 pelaajalla, kun Eero Savilahti tippui toisessa erässä ja Jyri Niemi kolmannessa erässä epäonnekkaassa tilanteessa, kun mies kompastui kaatuneeseen Ässä-pelaajaan ja törmäsi päin laitaa.

– Olemme tykittäneet viimeiset pelit kolmella kentällä. Se tarkoittaa, että tietyt pelaajat joutuvat epäinhimillisen kuorman kohteeksi ja silloin vahingon mahdollisuus vain kasvaa, kun pelaajat ovat väsyneempiä ja väsyneempiä.

KooKoo ei kuitenkaan luovuttanut vaan painoi päälle samanlaisella tempolla. Painostus olikin tuottaa tulosta, kun Strömwallilla oli paikka laittaa kiekko tyhjään maaliin, mutta laukaus kilahti tolppaan.

Ja kuinka ollakaan Ässät onnistui lähes seuraavasta hyökkäyksestä, kun Matushkinin tarkka rannelaukaus yllätti Järvenpään etuyläkulmasta.

Mustaoranssit hakivat tasoitusta vielä ilman maalivahtia, mutta Niklas Appelgren pääsi niittaamaan ottelun ratkaisun tyhjään maaliin. Sakari Salminen kaunisteli vielä Ässien voittolukemia iskemällä kiekon viimeisellä sekunnilla maaliin.

– Jengi haluaa voittaa. Lappeenrannassa meillä oli toisessa erässä paikka ratkaista peliä meille ja tänään kolmannessa erässä. Malten laukaus meni sentin ohi, jolla olisimme menneet 3-2-johtoon. Kaveri räppäsi sitten vastahyökkäyksestä.

Seuraavat kotiottelut:

La 10.3. klo 17:00 Runkosarjan päätöskierros KooKoo–JYP – osta liput!