Pe 25.1. 18:30 VS.

Uskomaton nousu! Sport nurin kolmannen kerran

KooKoo tarjoili tiistaina Lumon Areenan yleisölle lähes satukirjamaisen nousun voittoon Vaasan Sportista. Kotijoukkue juhli rankkarikisan jälkeen maalein 4–3.

KooKoo oli tiistaisessa kotiottelussa Vaasan Sportia vastaan vielä 58 minuutin kohdalla 1–3-tappiolla, mutta nousi lopulta voittolaukauskisassa 4–3-voittoon. Joukkue iski 2–3-kavennuksen ja 3–3-tasoituksen ilman maalivahtia.

Voitto Sportista oli KooKoolle kauden kolmas kolmannesta kohtaamisesta.

- Kokonaisuutena pelasimme suhteellisen hyvän pelin. Myös Sport pelaa hyvää peliä, mikä asetti meille omat haasteensa, summaili poikkeuksellisesti KooKoon pääkäskijänä vaikuttanut valmentaja Mikko Haapakoski.

Kotijoukkueen konkariosasto vastasi jälleen sille esitettyyn huutoon: Juha-Pekka Haataja ja Oscar Eklund iskivät tehot 1+1, Jarkko Malinen ja Josh Green puolestaan pinnat 0+2 mieheen.

- Se tarkoittaa, että kärki vetää. Meillä on oikeita miehiä on oikeilla paikoilla.

KooKoon päävalmentaja Petri Mattila jäi ottelusta sivuun aiemmin päivällä sattuneen avovaimonsa auto-onnettomuuden vuoksi.

- Pahasta tilanteesta huolimatta selvittiin ruhjevammoilla, eli onnea oli mukana. Kotona tarvittiin kuitenkin tukea, joten Pete oli siellä tämän illan, Haapakoski kertoi.

- Huomasi, että oli kulunut jo puoli vuotta siitä, kun olin viimeksi ollut johtamassa joukkoja eturivissä päävalmentajana. Ei se ihan helppoa ollut, mutta ”Kake” (valmentaja Jari Kauppila) teki hyvää työtä ja peluutti hyökkääjät ansiokkaasti.

Järvenpää rankkarisankari

KooKoo ei kyennyt viime lauantain HPK-kotiottelussa nähdyn kaltaiseen erittäin vahvaan sisääntuloon. Ottelun kaksi ensimmäistä erää olivat enemmän tai vähemmän hakemista, eikä Sport jättänyt sille tarjottuja paikkoja käyttämättä.

Vierailija Sport meni avauserässä Charles Bertrandin osumalla 0–1-johtoon. KooKoon tasoitus syntyi ylivoimalla toisen erän puolivälissä, kun Ryan O’Connor pommitti viivalta pitkän pyörityksen päätteeksi kiekon reppuun. Josh Green ja Juha-Pekka Haataja kirjasivat syöttöpinnat.

Oranssimustilla oli aiemmin erässä kaksi minuuttia kahden miehen ylivoimaakin, mutta se pyöri tuloksettomasti.

Sport karkasi päätöserässä jo 1–3-johtoon ja mukaan mahtui yksi Juha Järvenpään torjuma rangaistuslaukauskin.

- Kolmannen erän teemat – kärsivällisyys ja kurinalaisuus – olivat hyviä, mutta ne eivät toteutuneet. Omasta lavasta ja omista menetyksistä tuli kaksi vastustajan maalia, Haapakoski manasi.

KooKoo ei suostunut taipumaan. Juha-Pekka Haataja ohjasi Oscar Eklundin siniviivakudin lisään ajassa 58:09 ja vain 37 sekuntia myöhemmin ruotsalaispakin seuraava sivallus löysi tiensä maaliin. Molemmat maalit syntyivät KooKoon pelatessa ilman maalivahtia.

Rangaistuslaukauskisassa Haataja vastasi ainoasta maalista. Juha Järvenpää torjui kaikki kolme Sport-yritystä, joten yhteensä KooKoo-veskari masensi illan aikana neljä vaasalaisrankkaria!

- Joukkue osoitti henkistä voimaansa tulemalla vielä tasoihin hankalasta paikasta ja runnomalla lisäpisteenkin rankkareilla. Tilanteeseen nähden tulokseen pitää olla tyytyväinen. Vaikka iltapäivällä tapahtui monenlaista, niin joukkue pelasi suhteellisen hyvän ja tasapainoisen pelin, muutamia maaliin asti johtaneita virheitä lukuun ottamatta.

SEURAAVAT KOTIOTTELUT:
Ti 29.12. klo 18:30 KooKoo–Kärpät – osta liput!
Su 3.1. klo 15:00 KooKoo–Blues – osta liput!
Blues-peli on osa Perhepäivää – lue lisää!