Pe 25.1. 18:30 VS.

Uudella ilmeellä TPS:ää vastaan – ”Omalla alueella täytyy olla kovempi”

Pieni hengähdystauko on vietetty ja KooKoo palaa jälleen ryminällä kaukaloon, kun vastaan asettuu sarjakakkonen TPS.

KooKoo sai vaikean viime viikon jälkeen pienen hengähdystauon peleistä, kun kuluvan viikon ensimmäinen peli on vasta torstai-iltana Lumon Areenalla. Mustaoranssit lähtevät kääntämään kelkkaansa, sillä viime viikolla takkiin tuli kaikissa kolmessa kamppailussa.

Joukkue on saanut alkuviikon hioa kuvioitaan, ennen kuin sarjan kakkosena porskuttava turkulaisjengi saapuu vieraaksi.

– Me saimme todella hyvän startin kauteen, mutta viime aikoina olemme olleet hiukan vaikeuksissa ja olemme päästäneet liikaa maaleja. Meidän täytyy tiukentaa puolustusta. Pidimme hyvän palaverin ja hyvät harjoitukset, jossa kävimme asioita läpi, missä asioissa olemme tehneet virheitä, KooKoon kultakypärä Emil Kristensen kommentoi tiistaina.

– Katsoimme videoita viimeisistä maaleista, mitä olemme päästäneet ja niistä näkyi, olemme olleet omalla alueella liian pehmeitä, joten meidän täytyy taistella siellä kovemmin. On vaikeaa voittaa ottelua, jos päästää ottelussa neljä tai viisi maalia. Jos olemme omalla alueella kovempia, niin pystymme tekemään enemmän myös hyökkäysalueella.

25-vuotias Ejsberg IK:n kasvatti Kristensen on asunut Suomessa nyt kahden kuukauden ajan. MM-kisoissa neljästi esiintynyt tanskalaispakki sanoo tykänneensä ajastaan Suomessa ja Kymenlaakson helmessä, Kouvolassa.

– Aika täällä on ollut hienoa, olen tykännyt kovasti. Joukkue on hyvä ja yhteishenki jengissä mahtava. Olen henkilökohtaisestikin saanut myös hyvän alun kaudelle. Pystymme tekemään tänä vuonna mitä vain, jos vain pysymme yhdessä ja muutamme ne pienet asiat.

– Olimme todella hyviä ensimmäiset viisi matsia, mutta seuraavassa viidessä matsissa emme ole saaneet itsestämme kaikkea irti. Meidän täytyy olla joka ilta 100%:sti mukana, jos haluamme voittaa.

Kristensen on toden totta saanut hyvän alun kaudelle, sillä kova lämäri on puhunut jo kolmesti ja syöttöpinnojakin on napsunut neljä. Seitsemällä pisteellä kultakypärä asettuu Kristensenin päähän.

– Kultainen kypärä on mielenkiintoinen kokemus, en ole ikinä ennen nähnyt vastaavaa. Välillä tuntuu, että sinulle annetaan enemmän painetta, kun pidät kultaista kypärää. Muut pelaajat näkevät sinut paremmin ja he tietävät, että olen tehnyt jonkun verran pisteitä, joten totta kai he haluavat taklata minua hieman kovempaa ja olla hiukan kovempia koko ajan.

– Erityisesti HIFK:tä vastaan tuntui, että he antoivat koko ajan pientä extra-kovuutta minulle, mutta sellaista se on ja minun täytyy vain kantaa kypärästä tuleva vastuu. En tosin ole edes ihan varma onko se enää minulla, mutta nyt tiedän, millaista se on, joten olen valmis siihen.

KooKoo saa viikon ensimmäisessä matsissa, kun vain kolmesti jatkoajan jälkeen hävinnyt TPS astelee Lumon Areenalle. TPS on tällä hetkellä sarjakakkosena pisteen perässä kärki JYP:stä.

– TPS taitaa olla aika korkealla taulukossa ja olemme olleet hyviä joukkueita vastaan, jotka ovat meitä ylempänä. Meidän täytyisi tosin olla tasapainoisia myös muitakin joukkueita, kuin kärkijengejä vastaan. Uskon, että tulee hauska peli.

– Olen innoissani, koska meillä on ollut pieni tauko ja olemme saaneet hyviä harjoituksia alle ja olemme puhuneet, mitä voimme tehdä paremmin. Muutamme nuo pienet asiat ja otamme voiton.

Seuraavat kotiottelut:

To 5.10. klo 18:30 KooKoo–TPS – osta liput!
La 14.10. klo 18:30 KooKoo–Tappara – osta liput! Huomaa poikkeava alkamisaika