Uusi vuosi alkaa hegemoniataistolla – ”Mikäs sen hienompaa!”

KooKoo avaa vuoden 2018 todellisella hegemoniataistolla, kun vanha tuttu Mikkelin Jukurit vierailee Kouvolassa.

KooKoo lähtee kääntämään kelkkaansa heti vuoden alusta, kun Lumon Areenalla pelataan jo divariajoilta tuttu paikallistaisto Mikkelin Jukureita vastaan. Ottelu on juuri Jukureista saapuneelle Henrik Koivistolle kolmas ottelu KooKoon sotisovassa.

– Vauhdikas viikko ollut ja paljon on tapahtunut, mutta ihan hyvältä on tuntunut. Koko ajan opin tuntemaan jätkiä ja valmennusta paremmin, niin pääsee pikkuhiljaa sisään tähän hommaan, Koivisto miettii mennyttä viikkoa.

Koiviston KooKoo-ura ei alkanut ihan toivotulla tavalla, sillä hyökkääjä sairastui samantien vatsatautiin ja ensimmäinen ottelu SaiPaa vastaan jäi pelaamatta. Tulosten puolesta Koiviston pelaamat ottelut ovat menneet alakanttiin, sillä pistesarake näyttää otteluista nollaa.

– Pari peliä takana, mutta nollilla ollaan enkä ole maaliakaan nähnyt, eli parannettavaa on paljon.

– Oman pelinkin kanssa on ollut vähän vaikeuksia, koska meidän pelaamisessa on muutamia minulle uusia juttuja. Koko ajan pääsen kuitenkin paremmin ja paremmin sisään joukkueeseen ja pelitapaan.

KooKoo kärsi vuoden 2017 lopulla käsittämättömän lukuisista poissaoloista, kun pahimmillaan sivussa kokoonpanosta oli peräti 14 pelaajaa. Siipirikkoisuus näkyi myös kaukalossa, kun vuoden viimeisissä otteluissa TPS ja HIFK jättivät oranssimustat nollille.

– Kaikki lähtee siitä, että pitää puolustaa paremmin, niin pääsee tuoreempana hyökkäämään. Se on vanha viisaus, mutta se vaikuttaa paljon siihen, ettemme ole saaneet hyökkäyspeliä toimimaan.

Uuteen vuoteen KooKoo pääsee paremmista asemista kuin mihin se edellisen lopetti, sillä sairastuvalta palaa yli ketjullisen verran pelaajia.

Joukkue pääsee nyt katkaisemaan tappioputkeaan ja aloittamaan takaa-ajoaan, kun Jukurit-peli avaa joukkueen kolmen ottelun viikon. Peli ei ole Koivistolle ihan mikä tahansa peli, vaan 27-vuotias hyökkääjä pääsee pelaamaan viime- ja kuluneen kauden seuraansa vastaan.

– Jukurit sytyttää taatusti. Ei paljon tarvitse hakea motivaatiota peliin mistään muualta. Hieno homma, että tulevat tänne ja pääsee heti pelaamaan vanhaa seuraa vastaan.

KooKoo ja Jukurit ovat kohdanneet kauden aikana kahdesti, joissa voitot ovat tasattu. Jukurit voitti kotonaan kauden alussa, samoin kuin KooKoo joulukuun alussa Kouvolassa. Edellinen Jukurit-matsi onkin KooKoon edellinen voitto-ottelu, joten nyt on hyvä kohta katkaista tappioputki.

– Tiukkoja matseja olemme pelanneet joka kerta. Nyt tässä ollaan vaan vastakkaisissa väreissä. Varmasti Jukurit sopii hyvin meille vastustajana ja jengeillä on jo vuosien ajalta pitkä hegemoniafiilis, niin mikäs sen hienompaa?

Oranssimustilla on taas edessä kolmen pelin viikko, kun keskiviikkona ja lauantaina pelataan Kouvolassa Jukureita ja Pelicansia vastaan ja näiden matsien välissä perjantaina Tampereella Ilveksen vieraana.

– Sopii ainakin minulle hyvin, että pelataan paljon, koska pelaaminen tässä kuitenkin siisteintä on. Minulla ainakin on uuden äärellä virtaa kuin pienessä kylässä.  Tietenkin treenit jäävät vähän vähemmälle, mutta ei auta kuin löytää yhteinen sävel pelaamalla.

Muutamat viikot vajaalla miehityksellä mennyt KooKoo saa vihdoin apuja sairastuvalta, kun muutama pelaaja on vaivansa selättänyt. Koivisto saa Jukurit-ottelussa vierelleen Malte Strömwallin ja vanhan tutun Jan-Mikael Juutilaisen.

– Tänään treenasimme Malten ja Juutin kanssa samassa ketjussa. Juutin kanssa pelasimme jo A-junioreissa Jokereissa, joten tunnen kaverin entuudestaan. Toivottavasti löytyy heti vanhat kemiat!

Seuraavat kotiottelut:

Ke 3.1. klo 18:30 KooKoo–Jukurit – osta liput!
La 6.1. klo 17:00 KooKoo–Pelicans – osta liput!
La 13.1. klo 17:00 KooKoo–Tappara – osta liput!