Välimaa: ”Ikävä, mutta järkevä ratkaisu”

KooKoon päätös sopeuttaa pelaajabudjettia ei syntynyt kevyin perustein.

KooKoon Liiga-kausi on ollut monella tapaa haastava ja joukkue on 50 pelatun ottelun jälkeen sijalla 14. Kauden sujuminen alle odotusten johti sunnuntaina Jarkko Malisen, Kai Kantolan ja Ryan O’Connorin siirtoon Helsingin IFK:hon.

- Sarjataulukko ei valehtele, kautemme on mennyt täysin penkin alle. Rajusta loukkaantumiskierteestä johtuen pelaajabudjetti on mennyt pitkäksi ja tuloksellisesti vaisujen peliesitysten seurauksena ottelutapahtumatuotot jäävät suunnitellusta vajaaksi, KooKoon toimitusjohtaja Sakari Välimaa kertoo.

- Näiden yhteisvaikutus on niin suuri, että sopeuttamistoimenpiteitä on pakko tehdä. Se on tässä hetkessä ikävä, mutta tulevaisuuden kannalta ainut järkevä ratkaisu.

Liiga-kiekko on liiketoimintaa siinä missä mikä tahansa muukin liiketoiminta-ala, joten jos tuot eivät kata kuluja, on sopeuttamistoimenpiteitä tehtävä.

- Olemme urheiluliiketoimintaa harjoittava osakeyhtiö, jonka tuottojen ja kulujen on oltava tasapainossa. Vain hyvässä kunnossa olevalla taloudella voimme kasvaa kohti Liigan keskikastia, Välimaa painottaa.

- Emme halua pilata yhdessä kaudessa useampaa tulevaa kautta. Näillä ratkaisuilla pidämme huolta ensi kaudesta ja varmistamme sille parhaat mahdolliset lähtökohdat. Kausikortti- ja yritysmyynnin onnistuessa pystymme pitämään pelaajabudjetin samassa tasossa kuin tälle kaudelle.

Pelaajasiirroilla tavoitellut säästöt ovat erittäin merkittäviä. Samalla Kouvolaan saapuvat uudet pelaajat pääsevät antamaan näyttöjä tulevaa varten.

- Nappulakaupan takia emme olisi ryhtyneet muutoksiin. Nyt tehdyllä ja rakenteilla olevilla mahdollisilla muilla muutoksilla saadaan tarvittava vaikutus aikaiseksi. Olemme varmoja, että kannattajamme ja yhteistyökumppanimme eivät halua, että tämän kauden epäonnistumisen lohkaisevan ensi kauden pelaajabudjettia merkittävästi.

Kuluvan kauden runkosarjaa on oranssimustien osalta jäljellä vielä 10 kierrosta.

- Turha kenenkään on laittaa päätä pensaaseen, sillä matka jatkuu. Pelaajat pelaavat ensi kauden pelipaikoistaan ja ylpeydestään. KooKoo laittaa edelleen kaiken likoon jokaisen ottelun voittamiseksi niin kaukalossa kuin sen ulkopuolellakin.

- Edellytämme joukkueelta nyt ja jatkossa täyttä sitoutumista ja taistelua joka pelissä, loppuun asti. Perkaamme kauden tarkasti läpi ja tiedotamme ensi kauden muutoksista pian kauden päättymisen jälkeen.