Välimaa: ”Onnistunut kausi”

KooKoon ensimmäinen Liiga-kausi yli 20 vuoteen päättyi runkosarjaan, yhdenteentoista sijaan ja yli 3700 katsojan ottelukohtaiseen keskiarvoon.

KooKoon historiallisen #PaluuLiigaan-kauden 2015–2016 päättymisestä on kulunut viikon verran. Joukkueen kova taisto pudotuspeleihin pääsystä jäi pienestä kiinni ja kausi päättyi runkosarjan viimeisellä ottelukierroksella.

- Tavoitteemme oli pelata uskottavaa Liiga-kiekkoa, olla uskottava Liiga-organisaatio ja jos mahdollista jättää vähintään yksi joukkue sarjassa taakse. Nämä kaikki toteutuvat, eli kauden voi sanoa onnistuneen, puntaroi KooKoon toimitusjohtaja Sakari Välimaa.

Oranssimustat värit palasivat täksi kaudeksi Liiga-kartalle 25 vuoden tauon jälkeen. KooKoo pelasi syyskuussa ensimmäisen pääsarjaottelunsa sitten kevään 1990.

- Liiga-paikan eteen on tehty Kouvolassa töitä vuosikaupalla. Nyt yhden kauden jälkeen on helppo sanoa, että se työ kannatti. Liiga-kiekolle on Kymenlaaksossa tilausta, arvioi KooKoon toimitusjohtaja Sakari Välimaa.

KooKoon paluu Liigaan ei olisi voinut ajoittua paremmin, sillä oranssimusta joukkue täytti marraskuussa hulppeat 50 vuotta. Jääkiekkoilun erikoisseura perustettiin Kouvolaan 3. marraskuuta 1965.

Kouvolan Lumon Areenalla vieraili KooKoon tämän kauden kotiotteluissa peräti 111 364 katsojaa! Ottelukohtaisena keskiarvona lukema tarkoittaa 3712 katsojaa per matsi, mikä oli lopulta runkosarjan kahdeksanneksi paras lukema.

- Jätimme taakse monta perinteisempääkin Liiga-seuraa, mistä voimme kaikki olla ylpeitä. Kymenlaakso otti KooKoon ja Liiga-kiekon hienosti vastaan, toimitusjohtaja Välimaa kiittelee.

- Lumon Areenan tunnelma on saanut kiitosta muilta Liiga-organisaatioiltakin. Iso hatunnosto kotimatsien hienosta tunnelmasta kuuluu C-päädyn uudelle seisomakatsomolle ja siellä häärivälle Kuudennelle Kenttäpelaajalle. Olemme saaneet olla faneistamme ylpeitä jo vuosikaudet, niin myös tällä kaudella.

- Iso kiitos menee myös ottelutapahtumahenkilökunnallemme, joka pitää huolen siitä, että kotiotteluissa homma pelaa. He tekevät sitä kuuluisaa näkymätöntä, mutta sitäkin arvokkaampaa työtä.

KooKoo jäi pudotuspelipaikasta nousukaudellaan vain viiden sarjapisteen päähän. Lähelle pääsemistä ei jääty voivottelemaan, vaan katseet on käännetty jo ensi kauteen.

- Toimistolla on jo tovi paiskittu töitä entistä paremman kauden 2016–2017 parissa. Ja pianhan ne harjoituspelitkin taas elokuussa alkavat.