Välimaa: ”Paluu kasvun tielle”

Lue tästä toimitusjohtaja Sakari Välimaan katsaus kauteen 2017–2018.

Vaikka KooKoon kausi kaukalossa päättyi pettymykseen, on talouden saralla näkyvissä signaaleja paremmasta. Liikevaihto nousee yli budjetoidun 4,6 miljoonan euron.

– Palasimme kasvun tielle, eli liikevaihto menee yli budjetoidun ja kokonaisuutena tilanne on parempi kuin vuosi sitten. Lopullisella tuloksella en kuitenkaan halua vielä spekuloida, KooKoon toimitusjohtaja Sakari Välimaa sanoo.

– Viime kausi oli vaikea kaukalossa ja sen ulkopuolella, sillä tulos oli huono ja jämähdimme kasvun suhteen, kun liikevaihtokaan ei kasvanut aivan budjetoidulle tasolle.

KooKoon tilikausi päättyy 30. huhtikuuta. Kasvua haetaan myös tulevaisuudessa.

– Budjettimme kasvaa tulevallekin kaudelle ja alkaa ensimmäistä kertaa seuran historiassa numerolla viisi. Kerromme kasvusuunnitelmista tarkemmin kevään aikana.

Kiekkotoiminnan lisäksi KooKoo avasi elokuussa lounasravintolan, oli kesällä mukana KooKoo Piknik –musiikkitapahtumassa ja järjesti itse KooKoo LIVE!-konsertin. KooKoo LIVE! saa jatkoa tämän vuoden marraskuussa.

– Hyvät kokemukset KooKoo LIVE!:stä ja KooKoo-lounaasta saavat meidät jatkamaan näiden kehittämistä edelleen. Molemmat toiminnot ovat hyviä lisiä perustuotteemme rinnalle.

– KooKoo-lounashan jatkuu kesään asti normaalisti, vaikka lätkäkausi osaltamme päättyikin. Uudesta KooKoo LIVE!:stä pääsemme toivottavasti kertomaan pian lisää.

Kasvaminen tulevaisuudessa vaatii myös olosuhteiden kehittämistä edelleen.

– Hitusen olen kokonaisuudesta huolissani, sillä 14 muusta Liiga-seurasta yhdeksän saa tulevien vuosien aikana uudet tai täysin remontoidut areenat. Meidän tulee varmistaa asemamme kilpajuoksussa.

– Porin Ässät on oiva osoitus siitä, mitä olosuhteiden parantaminen tarkoittaa. Isomäki Areena remontoituun täysin kaksi vuotta sitten ja se on nostanut yleisökeskiarvoa peräti tuhannella katsojalla.

Vuonna 1982 valmistunut Lumon Areena on hyvä halli, mutta kaipaa sekin ehostamista.

– Meidän pitää keskustella kaupungin kanssa neljännen kerroksen rakentamisesta loppuun. Aitiot ja Orpe-klubi ovat loppuunmyytyjä noin 20 pelissä 30:stä, eli lisätiloille olisi kysyntää. VIP-myynti on bisneksellemme erittäin tärkeää.

– Lisäksi esimerkiksi WC-kapasiteetti on tällä hetkellä murheenkryyni eikä lastenhoitohuonetta ole lainkaan. Penkkien uusiminen ja maalisudin heiluttaminen tekisi areenan yleisilmeelle ihmeitä.

Tulevalla kaudella kasvua haetaan muun muassa kausikortti- ja pääsylippumyynnistä.

– Kuten Matti Lindholm kirjoitti Pontissa, emme ole vielä löytäneet kausikortteihin ja pääsylippuihin toivotulla tavalla toimivia ratkaisuja. Uudelle kaudelle viilaamme hieman katsomolohkoja ja siirrymme kausikorteissa kestotilaukseen.

– Tavoitteemme on palvella useampia tahoja entistä paremmin. Haemme kausikorttimyynnistä selkeää kasvua, sillä siinä suurin ero meidän ja keskisuurten Liiga-seurojen välillä.

Kasvupotentiaalia Kymenlaaksosta löytyy, sillä KooKoon tällä erää ensimmäisellä pääsarjakaudella 2015–2016 yleisökeskiarvo oli 3712 silmäparia. Päättyneen kauden lukema oli 3236 katsojaa per ottelu.

– Uskomme, että pystymme edelleen kasvattamaan meidän noin 650 yrityskumppanin ja noin 1500 kausikorttilaisen verkostoja. Kumppanit ja katsojat tekivät KooKoosta jo Mestiksessä pienestä suuren, joten miksei sama temppu onnistuisi Liigassa?

– Jos saamme mukaan 700 kumppania ja 2000 kausikorttilaista, niin katsojakeskiarvo pomppaa noin 4000 katsojaan. Taloudessa se tarkoittaisi kuuden miljoonan kokonaisbudjettia ja kahden miljoonan pelaajabudjettia, joilla taisteltaisi sijoista 4–8 joka vuosi.