Pe 25.1. 18:30 VS.

Värikäs viikko päättyi onnellisesti – IFK nurin!

KooKoo kaatoi lauantaina Lumon Areenalla Helsingin IFK:n ja nappasi vähintään pisteen jo kuudennesta peräkkäisestä ottelusta.

KooKoon erikoisen ja maalirikkaan viikon päätti kotiottelu Helsingin IFK:ta vastaan. Erittäin tiukka ja kova taisto eteni aina jatkoajalle saakka, mutta KooKoo kellisti lopulta helsinkiläisvieraansa Emil Kristensenin jatkoaikamaalin myötä 4–3 (1–1, 1–0, 1–2, 1–0).

– Viime pelit ovat olleet vuoristorataa. Tänään keskityimme peliin ja voimme taputella itseämme selkään siitä, miten olimme pelissä kiinni. Hieno voitto, mutta siitä ei pidä ylpistyä, KooKoon pääluotsi Tuomas Tuokkola summasi.

Oranssimustien alivoima oli perjantaina Lahdessa yössä ja parantamista jäi myös lauantaina kotikaukalossa. HIFK meni 1–0-johtoon heti pelin toisella minuutilla, kun Jarkko Malinen ja Juhani Tyrväinen alustivat ylivoimalla Juha-Pekka Haatajalle maalipaikan.

Myös KooKoon illan ensimmäinen ylivoima tuotti tulosta. Aluksi miesylivoima vaikutti kovin kovin vaikealta, mutta kuin varkain Miikka Pitkäsen taidokas syöttö Anrei Hakuliselle onnistui. Hakulinen päivysti maalin kulmalla, josta pelurilla oli helppo työ siirtää kiekko tyhjään maaliin.

– Meidän piti tänään puolustaa pitkiäkin pätkiä. IFK:n vauhti, paine ja maalintekokiima pitivät meitä lujilla, mutta kestimme sen ja pääsimme itsekin hyökkäämään peliin. Ei ollut todellakaan helppoa tänään, mutta olimme pelissä hyvin kiinni.

Toisen erän alussa KooKoo oli selvästi IFK:ta edellä. Hakulisella oli erän alkuminuuteilla paikka lisätä johtoa, kun hyökkääjä pääsi puolittain läpiajoon, mutta laukaus meni kuitenkin räikeästi ohi maalin.

Michael Keränen ei sortunut samaan, vaan tälläsi sydämensä kyllyydestä ylivoimalla kiekon ohi Atte Engrenin.

IFK lisäsi maalin jälkeen kierroksia ja KooKoo oli ajoittain todellisessa pinteessä. IFK sai pyöritettyä pitkiä hyökkäyksiä KooKoo-alueella, mutta kotijoukkue kesti paineen urhoollisesti, eikä vähiten maalivahti Juha Järvenpään ansiosta.

– Kolme pistettä oli tänään otettavissa, ei otettu, mutta samaan aikaan tämä oli äärettömän kova peli. Varsinkin kun menimme toisessa erässä johtoon, niin IFK:n kamppailupelaaminen ja intensiteetti oli hurjaa. IFK oli tänään hyvä.

Kolmas erä sai KooKoon ja kotiyleisön kannalta räväkän alun, kun kapteeni Toni Kähkönen polki blokkauksen jälkeen läpiajoon ja ujutti kiekon Engrenin jalkovälistä maaliin. Erää oli tässä kohtaa pelattu ainoastaan 19 sekuntia.

IFK ei kuitenkaan luovuttanut. Helsinkiläiset kavensivat ensin eron yhteen maaliin, kun Tyrväinen ohjasi kiekon aivan maalin edestä reppuun. Pari minuuttia tästä IFK tuli tasoihin Joonas Raskin tekemällä maalilla.

– Tietysti IFK:n kolmannessa erässä tekemät kaksi maalia harmittavat. Kontrolloimme peliä, annoimme paineen, kun oli sen paikka ja pidimme kiekkoa. Mahtavaa johtoasemapelaamista, mutta sitten tuli yksi surullinen vaihto ja he pääsivät kaventamaan. Tasoitus tulikin sitten ylivoimalla.

KooKoo pääsi vielä yrittämään voittomaalia ylivoimalla hieman alle minuutti ennen erän päättymistä, mutta ei maalinteossa onnistunut. Näin ollen peli eteni toista kertaa tällä viikolla jatkoajalle.

Ylivoima ei tuottanut tulosta jatkoajallakaan, mutta nopeasti sen päättymisen jälkeen Emil Kristensen räväytti kotiyleisön huutoon. Tanskalaispakin millin tarkka veto upposi maaliin yläriman kautta!

KooKoon nappasi siis lisäpisteen kotiin ja koko viikon saldo kolmesta pelistä oli kuusi pistettä.

– Järvenpää oli maalilla erinomainen ja jos ajatellaan, että olemme kahdessa edellisessä pelissä päästäneet 12 maalia, niin puolustimme tänään todella hyvin. Tämä oli hyvä lätkämatsi, jossa kamppailtiin rajusti voitosta.

Seuraavat kotiottelut:

Pe 27.10. klo 18:30 KooKoo–Sport – osta liput! Sport-tuplapeleihin pakettitarjous!
La 28.10. klo 17:00 KooKoo–Sport – osta liput! Sport-tuplapeleihin pakettitarjous!
Ke 1.11. klo 18:30 KooKoo–HPK – osta liput!