Vaasasta katkeraa kalkkia – viime sekuntien tappio

KooKoon kahden maalin johtoasema suli Vaasassa Sportin vieraana katkeralla tavalla.

Oranssimustien viikonlopun vieraskiertue alkoi ilman lisäpisteitä, kun Vaasan Sport oli kotijäällään lopulta vahvempi maalein 3–2 (0–2, 1–0, 2–0). Kahden maalin johtoasema kääntyi lopulta kokonaan pisteettömäksi tulokseksi.

KooKoon todella vahva avauserä mureni ensimmäisellä erätauolla ja kahdesta viimeisestä erästä tuli puolustustaistelu, joka ei aivan kantanut maaliin saakka.

- Toisessa ja kolmannessa erässä näkyi se tuska, mikä meille tällä hetkellä pelaamisessa on. Pelaajat alkoivat miettiä liikaa asioita, jolloin ensimmäisessä erässä nähty raikkaus ja päättäväisyys katosi, KooKoon pääluotsi Petri Mattila kommentoi.

- Kun raikkaus ei säily koko peliä, niin alkaa tulla tyhmiä ja huonoja ratkaisuja.

Sportin kolmas maali – voittomaali – syntyi vain kaksi sekuntia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Kotijoukkue riisti kiekon KooKoon avauksen jälkeen, käänsi pelin nopeasti ja suti maalinedushässäkästä vielä kiekon maaliin.

- Kaikki kulminoitui viimeiseen maaliin. Kiekko oli meidän lavassa 15 sekuntia ennen päätössummeria, mutta vastustaja teki voittomaalin. Siinä tuli paljon huonoja ratkaisuja ja tapahtumia, jotka olivat seurausta mielentilasta, jossa tällä hetkellä tappioiden myötä olemme.

KooKoo johti avauserän jälkeen peliä 2–0, kun kultakypärä Juha-Pekka Haataja iski Liiga-uransa 198. ja 199. osumansa. Ensimmäinen syntyi Ossi-Petteri Grönholmin ja toinen Mikko Virtasen sekä Mika Koiviston syötöistä.

- Ensimmäinen erä oli hyvä. Olimme energisiä, olimme aktiivisia, teimme töitä ja pelasimme energisesti. Loimme vinon pinon maalipaikkoja, joista saimme myös ansaitun palkinnon kahden maalin muodossa.

KooKoo otti toisen erän alkuun kolme peräkkäistä jäähyä, joista viimeinen kostautui Sportin kavennusmaalina.

- Otimme huonoja ja turhia jäähyjä, jotka pistivät meidät alusta alkaen puolustuskannalle. Koko erästä tuli selviytymistaistelu alun jäähysuman takia ja käperryimme kuoreemme.

Maalivahti Samu Perhonen torjui KooKoo-häkissä yhteensä 41 kertaa, kun virkaveli Sportin Mika Järvinen selvisi 18 torjunnalla.

Myös Sportin kriittinen 2–2-tasoitus syntyi erikoistilanteesta – KooKoon kannalta ikävällä tavalla oranssimustien ylivoiman aikana. Kiekko hukkui oman maalin takana vaasalaisille ja Tuomas Vänttinen iski kiekon läheltä ylös.
 
- Meillä oli ylivoimia, joilla olisimme voineet pelin ratkaista, mutta ylivoimapeli oli hirveän varovaista kuten peli toisessa ja kolmannessa erässä muuten. Pelkäsimme vastuunottoa, liikuimme jähmeästi ja kiekkokin liikkui huonosti.

Voittomaalin vaasalaisryhmä iski vain kaksi sekuntia ennen varsinaisen peliajan päättymistä.

Seuraavat kotiottelut:
To 24.11. klo 18:30 KooKoo–TPS – osta liput!
Ke 30.11. klo 18:30 KooKoo–KalPa – osta liput!
La 3.12. klo 17:00 KooKoo–Tappara – osta liput!