Vahvakaan peli ei riittänyt Oulussa

Voitto lipesi KooKoon käsistä kolmannessa erässä, kun Kärpät nousi voittoon ja samalla runkosarjan voittoon.

KooKoo pelasi Oulussa sitkeästi ja oli kahden erän jälkeen vielä makeassa 0–2-vierasjohdossa. Kärpät oli kuitenkin kolmannessa erässä kliininen ja jatkoi KooKoon vuosien Oulu-kirousta. Oululaisryhmä varmisti runkosarjavoiton nappaamalla kolme pistettä lukemin 4–2 (0–0, 0–2, 4–0).

– Pelissä oli paljon hyvää ja pelasimme kaksi erää hyvin. Teemana oli haastaa ja taistella ennakkoluulottomasti, mitä toteutimmekin hyvin, KooKoo-valmentaja Simo Mälkiä kommentoi.

– Voit vain kuvitella kuinka paljon ottaa päähän. Todella paljon.

Kärpät hallitsi ensimmäisessä erässä kiekollista peliä, mutta KooKoo puolusti sinnikkäästi ja tunnollisesti keskustaa, eivätkä oululaiset päässeet hyville tekopaikoille.

Avauserässä ei myöskään paljon tilastomerkinnöillä juhlittu, sillä Santeri Salmelan korkeasta mailasta saatu kaksiminuuttinen oli erän ainut tilastomerkintä. KooKoo kesti kuitenkin alivoiman hienosti.

– Ensimmäisessä erässä emme päässeet paljoakaan kiekollista peliä pelaamaan, mutta puolustimme erittäin tiiviisti, eikä Kärpät päässyt häärimään. Se oli hyvä erä.

Toisessa erässä KooKoo pystyi lisäämään kiekollista peliä, mikä tuotti samantien tulosta. Oranssipaitojen ahnas karvauspelaaminen sai kärppä-pakin sortumaan harhasyöttöön, josta Malte Strömwall pääsi nokikkain Kärppä-veskari Veini Vehviläisen kanssa. Ruotsalainen vei Vehviläisen maahan ja nosti kiekon kauden 12. osumansa rystyltä maalin kattoon.

Myös KooKoon toinen maali oli hyvän karvauksen tuotos. Strömwall riisti kiekon maalin takana ja syötti Miikka Pitkäselle, joka tälläsi laatan verkon perukoille kauden 15. maalillaan.

– Toisessa erässä saimme jo parempaa hyökkäyspeliäkin aikaiseksi ja sen myötä kaksi hienoa maalia. Maalit olivat hyvä esimerkki onnistuneesta karvauspelaamisesta.

Kolmannessa erässä Kärpät lisäsi vauhtia ja pääsi peliin kiinni. Vastikään HPK:sta Kärppiin siirtynyt Kristian Vesalainen kuritti KooKoota jo kolmannen kerran helmikuun aikana tarkalla rannelaukauksellaan.

Kärppien tasoitusosuma oli melkoinen onnenkantamoinen, kun Nicklas Lasun syöttö kimposi syötön eteen heittäytyneen Arttu Pellin luistimesta ohi Samu Perhosen.

Lasulla oli tiistaina onnenpäivä, sillä myös Kärppien kolmas maali lähti onnekkaasti Lasun mailasta. Ruotsalaishyökkääjä heitti kiekon nollakulmasta maalille ja se upposi juuri kiekon mentävästä aukosta maaliin.

Kärppien johtomaalin jälkeen Tuomas Tuokkola otti veskarin pois ja KooKoo pääsi hakemaan tasoitusta kuudella kenttäpelaajalla. Pitkäsellä olikin tuhannen taalan paikka tasoittaa, mutta laukaus viuhui hiuskarvan verran ohi maalin.

Loppulukemat tyhjään maaliin pääsi niittaamaan Julius Junttila, joten KooKoo ei saanut vieläkään ensimmäistä voittoa Oulusta 2000-luvulla.

– Kuten sanottua pelissä oli paljon hyvää, mutta loppu oli sitten mitä oli. Kärppien toinen ja kolmas maali olivat meidän vinkkelistä katsottuna aika halpoja.

– Huomenna jatketaan Jyväskylässä samalla draivilla, mitä esitimme toisessa erässä, niin haemme pisteet Kouvolaan. 

Seuraavat kotiottelut:

Ti 6.3. klo 18:30 Opiskelijapeli KooKoo–Ässät – osta liput!
La 10.3. klo 17:00 Runkosarjan päätöskierros KooKoo–JYP – osta liput!