Vahvalla pelillä piste Tapparalta

KooKoo taisteli vajaamiehisenä Lumon Areenalla miehisen esityksen, joka lihotti joukkueen saldoa yhdellä sarjapisteellä.

KooKoo esitti yhden heikomman ottelun jälkeen taas vahvan suorituksen lauantaina Lumon Areenalla. Sarjakakkosta Tapparaa vastaan hyväkään peli ei riittänyt kuin yhteen sarjapisteeseen, kun hallitseva mestari vei lopulta voiton rankkarikisan jälkeen 3–4-lukemin.

- Vastassa oli hallitseva mestari, ja olimme 1–3-tappiolla, mutta tulimme takaisin 3–3-tasapeliin. Kari Lehtosen laskuopin mukaan voitimme maalipaikat 19–10, eli pelin sisällä oli paljon hyvää, KooKoon päävalmentaja Tuomas Tuokkola kommentoi.

- Olen tyytyväinen joukkueen sitkeydestä ja uskosta, jolla heittäydyimme pelille. Valitettavasti saimme vain yhden pisteen matkaan mukaan, mutta kun ajattelemme suoritusta kokonaisuutena, niin pelasimme aika hemmetin hyvän pelin.

Kotijoukkue meni pelissä nopeasti Mikko Lehtosen ylivoimamaalilla 1–0-johtoon, mutta 25 minuutin kohdalla Tappara johti peliä jo 1–3. KooKoo kipusi toisessa erässä maalin päähän Josh Greenin ylivoimaosumalla ja tuli päätöserässä tasoihin Robin Jacobssonin painavalla siniviivalaukauksella.

Jacobsson ja Lehtonen kirjauttivat illasta tehot 1+1. Yhden syöttöpisteen miehiä olivat Terry Broadhurst, Jarkko Malinen ja vahvan taistelupuhteen tarjonnut Anrei Hakulinen.

- Sitkeys ja peliin heittäytyminen olivat taas hyvällä tolalla. Annoimme ikävät maalit, mutta jaksoimme jatkaa jauhamista ja sieltä se aukesi. Vippaskonsteja ei ole, työ pitää vain tehdä.

Rangaistuslaukauksilla Tappara oli tällä kertaa terävämpi ja kuittasi yhden lisäpisteen.

KooKoo oli ottelussa kovilla, sillä torstaina loukkaantuneet Mikko Jokela ja Arttu Pelli olivat pois alakerrasta. Joukkue sai jalkeille viisi tervettä puolustajaa ja kuudentena puolustajalenkkinä nähtiin hyökkääjä Jan-Mikael Juutilainen.

- Taistelimme raajarikkoisina hienosti. ”Juuti” valikoitui puolustajaksi, koska hän on luotettava ja hyvä pelaaja, joka lukee hyvin peliä. Ja aika hyvän pelin painoikin menemään, Tuokkola kehui.

- Olen pelannut molempia laitoja, keskushyökkääjänä ja nyt pakkina. Hyppään vaikka maaliin, jos siellä apua tarvitaan, Juutilainen velmuili.

Hämeenlinnassa torstaina KooKoon ylivoima jätti paljonkin toivomisen varaa, mutta Lumon Areenalla joukkue nakutti kaksi maalia miesylivoiman turvin.

- Kaksi maalia ja kaikkiaan kahdeksan maalipaikkaa ylivoimalla. Olen ehdottomasti tyytyväinen ylivoimiimme tänään.

KooKoo on pelannut Tuokkolan alaisuudessa nyt kuusi ottelua, joista se on voittanut kaksi, hävinnyt kaksi yhdellä maalilla ja kahdessa muussakin oli vielä 55 minuutin kohdalla maalin päässä.

- Kun ajatellaan näitä pelejä ja katsotaan sarjataulukkoa, niin huomataan, että olemme kohdanneet kuudessa pelissä kuusi kärkijoukkuetta. Näitä joukkueita ei voiteta rallatellen.

Seuraavat kotiottelut:
Pe 9.12. klo 18:30 KooKoo–JYP – osta liput!
Ke 14.12. klo 18:30 KooKoo–Lukko – osta liput!
Ma 26.12. klo 17:00 Perhepeli: KooKoo–JYP – osta liput!