Pe 25.1. 18:30 VS.

Vaikea kausi päättyi tappioon

KooKoon haastava kausi 2017–2018 päättyi lauantaina runkosarjaan.

Kotijoukkue KooKoo pysyi lauantaina Lumon Areenalla JYPin kyydissä ensimmäisen erän, mutta toisessa erässä mestarisuosikki meni menojaan. KooKoo ei pystynyt vastaamaan ja JYP vei voiton lopulta lukemin 1–5 (0–0, 0–4, 1–1).

– Kyllä sen nyt voi sanoa, että onneksi tämä loppui. Kyllähän tämä loppu aikamoista selviytymistaistelua on ollut, KooKoon päävalmentaja Tuomas Tuokkola huokaisi.

KooKoo pelasi runkosarjan päätöskierroksella aiempien matsien tapaan yhdeksällä hyökkääjällä ja viidellä puolustajalla.

– Pitkä kausi, jossa on ollut erilaisia vaiheita. Täytyy muistaa, että pelasimme ajoittain hyvää lätkää ja olimme tiivis joukkue, mutta sitten se vain meni rikkonaiseksi, emmekä me sille mitään voineet. Loppuun asti väänsimme.

Päätöskierroksen ottelun avauserässä KooKoo pisti hyvin JYPin kampoihin ja ottelu eteni tasaisena. Ensimmäisen erän tilastomerkintöjä merkittiin yhteensä kaksi, kun molemmille joukkueille kirjattiin yhdet kahden minuutin rangaistukset.

Ylivoimalla ei kumpikaan joukkue saanut maalia, joten toiseen erään lähdettiin maalittomassa tasatilanteessa.

Toisessa erässä JYP lisäsi tahtia ja iski KooKoon kanveesiin. Jyväskyläläiset takoivat vähän alta kolmeen minuuttiin kolme maalia ja yhteensä toisessa erässä nähtiin neljä JYP-maalia.

Maalinteon aloitti KooKoostakin tuttu Ossi Ikonen, joka tälläsi siniviivalta tarkan lämärin maalin etuyläkulmaan. Puolentoista minuutin kuluttua Robert Rooba vei JYPin jo kahden maalin johtoon ja vain 32 sekuntia myöhemmin Jarkko Immonen nosti maalin edestä valkopaitojen kolmannen maalin.

Toinen erä meni täysin JYPin nimiin ja minuutti ennen erän päätöstä Liigan pistepörssin voittaja Antti Suomela kieputteli jyväskyläläiset jo neljän maalin johtoasemaan.

Kolmannen erän alkuun KooKoo joutui alivoimalle, kun Henrik Koivisto passitettiin kampituksesta jäähylle. KooKoo kuitenkin kesti alivoiman hienosti ja heti alivoiman jälkeen nähtiin mustaoranssien avausosuma.

Koivisto nappasi kiekon puolustusalueelta ja polkaisi hurjaan vauhtiin. Hyökkääjä kiersi JYP-puolustajan heittämällä ja ujutti kiekon Eetu Laurikaisen kainalosta juuri ja juuri maaliviivan yli. Maali oli Koiviston KooKoo-uran ensimmäinen.

Kolmannessa erässä kotijoukkue painosti hurjasti ja yritti tosissaan kavennusosumaa, mutta JYP kuitenkin iski. Miha Verlic pääsi nokikkain Samu Perhosen kanssa ja laukoi kiekon veskarin jalkovälistä maaliin.

KooKoo painoi viimeiset minuutit kovasti JYP:n hyökkäysalueella yli 3000 kouvolalaiskatsojan kannustaessa äänekkäästi. Lisäosuma KooKoo ei kuitenkaan onnistunut tekemään, joten JYP vei runkosarjan viimeisen ottelun lukemin 1–5.

– Sen haluan sanoa, että sitkeä tämä joukkue on ollut vastoinkäymisistä huolimatta. Nytkin nämä viimeiset pelit, mitkä olemme kolmella kentällä vääntäneet, niin jätkille pitää nostaa hattua.

– Toinen mikä on iso juttu, niin nuo fanit, jotka huutavat tuolla edelleen. He ovat olleet mukana koko matkan. Kymenlaaksossa kytee koko ajan sellainen mahdollisuus. Meidän on vain tehtävä paremmin töitä.