Pe 25.1. 18:30 VS.

Vaikeuksien kautta voittoon – huikea nousu!

KooKoo nousi tuplapelien ensimmäisessä osassa upeasti kolmen maalin takaa kotivoittoon Vaasan Sportia vastaan.

KooKoo ja Sport avasivat historiallisenkin tuplapelin perjantai-iltana Lumon Areenalla. Sport karkasi jo kolmen maalin johtoasemaan, mutta KooKoo osoitti luonteen lujuutta ja nousi takaa tasoihin ja aina voittoon. Kaksi pistettä kirjattiin KooKoolle lukemin 4–3 (0–2, 1–1, 2–0, 0–0, 1–0).

– Aikamoinen ilta oli kaiken kaikkiaan. Voitimme pelin, siitä pitää olla tyytyväinen. Huomenna jatketaan, KooKoon päävalmentaja Tuomas Tuokkola summasi tyynesti.

KooKoon startti peliin ei ollut optimaalinen, sillä kiekot pomppivat ja syötöt eivät osuneet kohdilleen. Hermostunut alku johti lopulta jäähyilyyn. Alivoimalla KooKoo ei antautunut ottelussa kertaakaan, mutta Patrick Bjorkstrandin jäähyn jälkimainingeista Sport iski itsensä johtoon.

Erän jälkimmäisellä kympillä puolestaan Sport jäähyili ja KooKoo pääsi pyörittämään hetken jopa kahden miehen ylivoimalla. Ylivoima jatkui kuitenkin edellisen Kärpät-pelin kaltaisena, eikä maaliverkko heilunut.

Sport pääsi lisäämään johtoaan aivan erän lopussa, kun samankaltaisen hässäkän päätteeksi Olavi Vauhkonen siirsi kiekon maaliin. Erää oli pelaamatta vain 16 sekuntia.

– Pelasimme äärettömän hyvän haastopelin Oulussa, mutta nyt vähän odottelimme ja silloin kun jää odottelemaan, niin peli jälkeen menee hankalaksi. Toki Sport oli todella hyvä ottelun alussa; he estivät meidän pelaamista, pysyivät kiekossa ja pelasivat hyvin.

Toinen erä jatkui hyvin samankaltaisena kuin ensimmäinenkin ja KooKoon pelaaminen oli hermostunutta. Lisää kylmää vettä kaatoi niskaan Sam Povorozniouk, joka hiipi pakkien selustaan ja karkasi läpiajoon. Yhdysvaltalainen siirsi Sportin jo kolmen maalin johtoon.

Kotijoukkue ei lannistunut, vaan alkoi vasta hiljalleen saada konettaan käyntiin.

Isäntien takaa-ajo alkoi todenteolla tasavajaalla, kun Arttu Pelli laukoi kiekon Sport-pakin jalkojen kautta maaliin Mika Järvisen jalkovälistä. Maali oli Pellin uran kolmas Liiga-maali ja tämän kauden toinen.

– Joka päivä teemme töitä, että olisimme parempia, mutta alussa emme olleet ihan kauhean parempia. Pala kerrallaan toisen erän puolivälistä, vaihto vaihdolta, pääsimme peliin kiinni.

Kolmannessa erässä KooKoo painoi vimmatusti ja haki lisämaaleja. Kovin montaa minuuttia ei kavennusosumaa tarvinnut odotella, kunnes Anrei Hakulinen kieputteli itsensä ylivoimalla kulmasta maaliin eteen ja ujutti kiekon maaliin. Maaliin syötön saivat KooKoo-debyyttinsä tehnyt Malte Strömwall.

– Maltesta jäi positiivinen kuva. Ensin hän odotti muutaman päivän varusteitansa ja nyt hän joutui odottamaan pelilupaa vähän yli kuuteen. Treenejä hänellä on allaan vasta yhdet ja nyt uudet ketjukaverit, joten ei ihan optimaalinen lähtö peliin.

– Tietynlaisesta tilannesähäkkyydestä tykkäsin kovasti ja hänen paukuttamat onetimerit lähtivät ihan oikeasti! Hyvä sisääntulo ehdottomasti.

Kolmas erä oli Hakulisen maalin jälkeen täysin KooKoo-merkkinen. Kotiyleisö sai kaipaamaansa ilon aihetta Jake Newtonin iskettyä pelin tasoihin kauden viidennellä maalillaan muutamaa minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä.

Jatkoajasta ei draamaa puuttunut. Sport sai kiekon jo maaliin, mutta osuma hylättiin maalivahdin häirintänä ja KooKoo pääsikin tilanteesta ylivoimalle. Ylivoimalla kotijoukkue kuitenkin sekoili vaihdon kanssa ja ylivoima vesittyi väärästä vaihdosta tulleeseen rangaistukseen.

Voittolaukauskilpailussa ratkaisua odotettiin aina kolmannen parin tasoittavaan laukojaan asti. Kolmen epäonnistuneen Sport- ja kahden missanneen KooKoo-laukojan jatkoksi tuli Jake Newtonin vuoro – jenkkipakki kieputteli Järvisen jään pintaan ja ujutti kiekon tolpan juuresta sisään. Tämän myötä lisäpiste jäi Lumon Areenalle.

– Tässä mietitään syntyjä syviä tällä hetkellä… Siis hyvä asia toki, että voitimme. Olimme kolmen maalin takaa-ajossa, mutta tulimme tasoihin, niin totta kai se on iso juttu. Rohkeus, aktiivisuus ja varsinkin peliin osallistuminen on tällä hetkellä se projekti mitä työstämme ja missä haluamme olla parempia. Huomenna on siihen taas hyvä mahdollisuus.

Seuraavat kotiottelut:

La 28.10. klo 17:00 KooKoo–Sport – osta liput! Sport-tuplapeleihin pakettitarjous!
Ke 1.11. klo 18:30 KooKoo–HPK – osta liput!