Vain maalit puuttuivat – piste plakkariin

Kauden viides Kaakon Derby ratkesi voittolaukauskisassa SaiPan eduksi maalein 1–2.

KooKoo lihotti kauden pistesaldoaan taas yhdellä perjantaina, kun se isännöi Lumon Areenalla yli 4300 katsojan edessä SaiPaa. Kauden viides paikallismatsi ratkesi vasta rangaistuslaukauskisassa, jossa vierasjoukkue korjasi potin loppuluvuin 1–2 (0–0, 0–0, 1–1).

- Ottaa päähän, mutta jos sen heittää hetkeksi syrjään, niin oli aika helvetin hieno lätkämatsi! Puuttui vain yleisön kannalta maalit ja meidän kannalta voitto, KooKoon päävalmentaja Tuomas Tuokkola ynnäsi.

- Olen helkatin tyytyväinen siihen, miten me pystyimme pelaamaan ja rytmittämään peliä. Mielestäni tulos on julma suhteessa siihen, millainen pelin kulku oli.

Kotijoukkue laukoi ottelussa peräti 62 kertaa, kun SaiPa sai aikaiseksi 45 kutia. KooKoo-veskari Leland Irvingille kertyi 26 torjuntaa ja SaiPa-virkaveli Frans Tuohimaa 45 seiviä.

Molemmat joukkueet jäähyilivät 10 minuutin verran, joista yhdet menivät tasajaolla. Kummankaan kahdeksan ylivoimaminuuttia eivät tuoneet onnistumisia, vaan maalit nähtiin vasta tasaviisikoin päätöserässä.

- SaiPan alivoima oli laadukasta ja aggressiivista. He antoivat hyvin painetta ja pelasivat rohkeasti. Me emme montaakaan maalipaikkaa ylivoimilla saaneet, mutta ei saanut myöskään SaiPa omillaan.

Molempien joukkueiden päävalmentajilla oli ottelun tiimellyksessä paljon keskusteltavaa tuomarien kanssa. Se kiinnitti myös median edustajien huomion.

- No joo, annoin palautetta ja varmaan annan vähän myöhemmin lisää, Tuokkola kuittasi tyynesti.

Vierasjoukkue meni ensin päätöserän alussa Mikael Kurosen maalilla 1–0-johtoon, mutta kuitti tuli heti puolentoista minuutin päästä Mikko Virtasen tasoituksen muodossa. Virtasen maalin syöttivät puolustajat Julius Nyqvist ja Mikko Lehtonen.

- SaiPa teki meidän pienestä hassista 1–0-maalin, mutta jatkoimme sen jälkeen omaa rummutustamme ja loppupelihän oli ihan yhtä maalia toisessa päässä. Meidän on nähtävä mitä jäällä tänään tapahtui ja oltava tyytyväisiä siihen.

- Maalia haettiin ja kaikkemme yritimme. Pelasimme äärettömän kurinalaisesti ja tiiviillä viisikolla, mutta pitää antaa kunniaa myös vastustajalle. SaiPa puolusti tiiviisti ja kamppaili kovaa. Tulos oli tänään tämä ja sitä on kunnioitettava.

Tuohimaa torjui SaiPa-maalilla päätöserässä peräti 17 kertaa ja jatkoajallakin neljästi. Esimerkiksi Terry Broadhurstin läpiajon nollaaminen jatkoajalla oli kova suoritus. Ratkaisu haettiin niiden ansiosta vasta voittolaukauskisasta, jossa SaiPa veti pidemmän korren.

KooKoo vaihtoi rankkarikisaan maalille Samu Perhosen, joka torjui kaksi ensimmäistä SaiPa-yritystä, mutta oli voimaton Mikael Kurosen kahden seuraavan yrityksen edessä. Kotijoukkueesta vain puolustaja Mikko Lehtonen onnistui omassa rankkarissaan, joten lisäpiste lähti Lappeenrantaan.

- Oli sitä (vaihtoa) vähän mietitty etukäteen. Samu ottikin aika hyvin ne kaksi ensimmäistä kiinni, ja Kuronen pani omansa aika nätisti takalevyyn.

Seuraavat kotiottelut:
Ke 18.1. klo 18:30 KooKoo–Jukurit – osta liput!
La 21.1. klo 17:00 Kummipeli: KooKoo–Lukko – osta liput!