La 23.11. 17:00 VS.

Vainio kävi Columbuksessa: ”Pääsisipä jo pelaamaan”

Puolustaja Veeti Vainio vietti kesäkuun viimeisen viikon NHL-seura Columbuksen kehitysleirillä.

KooKoon Liiga-miehistö vetäytyi omatoimiselle kesäjaksolle torstaina 15. kesäkuuta. Puolustaja Veeti Vainio kuitenkin jatkoi joukkueharjoittelua vielä kesäkuun viimeisellä viikolla – Atlantin takana Columbus Blue Jacketsin nuorten pelaajien kehitysleirillä.

- Lensin Columbukseen 23. päivä ja takaisin Suomeen 30. päivä, Vainio kertaa.

- Treenasimme harjoituskaukalossa, mutta muuten kopit ja kuntosalit olivat aivan viimeisen päälle. Jäätreenit olivat hyvien koutsien vetämiä. Tosi hyvä fiilis jäi, pääsisipä jo pelaamaan!

Nuoren puolustajan pelihalut ovat arvatenkin kovat, sillä Vainion viime kausi meni pilalle loukkaantumisen myötä. Vainio, 20, pelasi koko viime kaudella vain seitsemän Liiga-matsia KooKoossa ja kaksi Mestis-peliä Heinolan Peliitoissa.

Vainio on Columbuksen NHL-varaus kesältä 2015.

- Tämä oli minun kolmas kerta Columbuksessa, eli tuttujakin on ehtinyt jonkin verran tulla. Ruotsalaisten kanssa tuli vietettyä paljon aikaa ja tällä kertaa oli mukana yksi suomalainenkin, Juho Jokiharju, joka oli minun huonekaveri.

Jokiharjun ja Vainion lisäksi mukana oli kolmisenkymmentä lahjakasta nuorta pelaajaa eri puolilta Pohjois-Amerikkaa ja Eurooppaa.

- Mukana oli noin 30 pelaajaa. Suurin osa oli Blue Jacketsin varauksia, mutta joitain oli myös kutsuttu ulkopuolelta.

Leiri sisälsi paljon erilaista harjoittelua, mutta mahtuipa viikkoon myös tutustuminen suomalaisille tutulta vaikuttavaan, mutta silti kovin erilaiseen lajiin.

- Pääasiassa vain treenasimme päivät, mutta kävimme myös katsomassa yhden MLB-pelin Clevelandissa, missä myös Columbuksen AHL-farmijoukkue pelaa. Tunnelma oli hieno ja kotijoukkue voitti, niin mikäs siinä.

Baseball ei ollut Vainiolle vieras tuttavuus, sillä pakki on pesäpalloperheestä. Puolustajan isä Vesa Vainio voitti Alajärven Ankkureissa takavuosina lajin SM-kultaakin.