Vaisu avauserä kostautui

KooKoo pelasi tiistaina kotijäällään kaksi hyvää lätkää erää, mutta joutui poistumaan kaukalosta pettyneenä.

Kahden hyvän erän pelaaminen ei riittänyt KooKoon oranssimustille tiistaina Lumon Areenalla. Vaisun avauserän aikana annettu etumatka oli liikaa ja tamperelaisvieras Ilves voitti matsin lopulta 2–4 (0–2, 0–0, 2–2).

- Toisen ja kolmannen erän ilme meidän pitää säilyttää kolmessa seuraavassakin ottelussa. Silloin me teemme sen, mitä tehtävissä on. Niissä oli ammattimainen esitys, KooKoon päävalmentaja Tuomas Tuokkola tuumasi.

Ottelun ensimmäinen 20-minuuttinen oli Ilveksen tylyä näytöstä ja tamperelaisjoukkue karkasikin sen aikana 0–2-vierasjohtoon.

KooKoo sai pelistä kiinni vasta toisessa erässä ja entistä paremmin kolmannessa. Päätöserässä KooKoo-veskari Leland Irving selvisi vain kahdella torjunnalla, kun virkaveli Antti Lehtonen joutui venymään kiekon tielle 10 kertaa.

- Ensimmäinen erä oli turhan flegmaattinen, mutta olen tyytyväinen loppuun, miten pystyimme tulla peliin mukaan. Kolmannessa erässä tarjottiin jopa voittoa.

Kotijoukkue tuli päätöserän alussa Juha-Pekka Haatajan ylivoimamaalilla maalin päähän, mutta ilo jäi lyhytaikaiseksi, kun Ilves vastasi vain 13 sekuntia myöhemmin 1–3-maalilla. KooKoo tuli uudelleen maalin päähän erän puolivälissä, kun Eero Savilahti punnersi kiekon maaliin.

Terry Broadhurst syötti molemmat KooKoo-maalit, minkä lisäksi Mikko Virtanen oli mukana alustamassa ensimmäistä ja Santeri Salmela toista. Syöttöpiste oli 16-vuotiaalle Salmelalle Liiga-uran ensimmäinen tehopiste!

- Santeri pääsi pisteille, mikä oli hieno juttu, Tuokkola kehui.

- Lisäksi Olli Korhonen oli todella hyvä tänään. Nuori pelaaja on päässyt hyvin Liigan mukaan ja tykkään siitä, miten hän heittäytyy peliin, voittaa kaksinkamppailuja ja menee ykkösenä kiekolle. Pyrimme viemään pelaajia eteenpäin ja juuri tuollaista minä haluankin nähdä.

Ilves niittasi pelin lopullisesti tyhjään maaliin 2–4-maalilla päätöserässä.

KooKoon kausi jatkuu vielä kolmen ottelun verran. Torstaina joukkue matkaa Lappeenrantaan, lauantaina Jyväskylään ja runkosarjan viimeinen matsi on edessä maanantaina Lumon Areenalla.

Seuraavat kotiottelut:

Ma 13.3. KooKoo–HPK – osta liput!