Pe 25.1. 18:30 VS.

Vieraita Mikkelistä – "Revanssihenkeä!"

KooKoon kolmen ottelun viikko jatkuu perjantaina, kun vanha tuttu Mikkelin Jukurit saapuu vierailulle Kouvolaan.

KooKoo heitti alkuviikolla länsirannikon kiertueen Raumalla ja Turussa. Reissulta käteen jäi kolme pistettä kuudesta mahdollisesta, kun tiistaina Raumalla Lukko kaatui, mutta keskiviikkona TPS oli parempi Turussa.

– Länsirannikon kiertue oli puujalkavitsejä täynnä. Meillä oli Kari Lehtosen kanssa hyvät vitsibattlet. Ei vaan, oli ihan kiva, että saimme olla yhdessä pitkän pätkän. Rauman-peli oli meiltä hyvä, mutta Tepsiä vastaan emme päässeet ihan parhaimpaan. Hyvä kiertue kuitenkin kokonaisuudessaan, KooKoo-hyökkääjä Jan-Mikael Juutilainen kommentoi.

Vitsibattle… Annas tulla?

– Puujalkavitsien ideahan on, että ne eivät hyviä ole, mutta mikähän nyt olisi joku mainittava... Ne ovat kyllä kaikki sellaisia, mitä ei voi julkaista.

KooKoon neloskenttää johtava Juutilainen on KooKoon pitkäaikaisin pelaaja ja on vain kolmen pelin päässä rajapyykistä, jolloin hänestä tulee eniten pääsarjapelejä KooKoossa pelannut pelaaja. KooKoon neloskenttä on jo muutaman pelin ajan pysynyt samassa muotissa, jossa Juutilaisen laitureina pörräävät Toni Hyvärinen ja Ville Vainikainen.

– Meidän kenttä on toiminut ihan hyvin, varsinkin Lukkoa vastaan toimi hyvin. Tiedämme meidän roolin ja siellä pystyimme toteuttamaan sitä hyvällä tasolla. Turussa Hyny tippui kolhun myötä pois, minkä jälkeen ketjut vaihtelivat. Saa nähdä millä kokoonpanolla perjantaina mennään.

Perjantaina vastaan asettuu kauden vaisusti aloittanut mikkeliläisporukka Jukurit. Sarjassa viimeisenä lähes koko kauden majaillut Jukurit on voittanut 27 pelaamastaan ottelusta vain kuusi – mutta yhden juuri KooKoota vastaan, eli revanssihenkeä on ilmassa.

Sarjapisteitä Jukureilla on 23, kun KooKoolla niitä on 11. sijaan oikeuttavat 39 kappaletta. 

– Jukurit on työteliäs joukkue. Risto Dufva kun on valmentajana, niin yleensä ne joukkueet ovat aina työteliäitä. He eivät ole pelanneet tällä kaudella ehkä ihan niin hyvin kuin mitä viime kaudella, mutta varmasti heillä on nälkää, kun ei ole kulkenut niin hyvin.

Jukurit nappasi syyskuun puolivälin tienoilla kauden ensimmäiset pisteensä KooKoon kustannuksella 2–1-kotivoitolla. Viime kauden neljästä kohtaamisesta pisteet jakautuivat Jukurien hyväksi 8–4.

– En ollut kokoonpanossa viime kohtaamisessa, koska olin loukkaantuneena silloin. Siitä on myös niin kauan aikaa, ettei kyllä ole oikein muistikuviakaan siitä matsista edes TV:n välityksellä. Emmeköhän me huomenna käy läpi, että millaista peliä he pelaavat tällä hetkellä.

Kuudennetta kauttaan KooKoossa pelaava 29-vuotias Juutilainen on pelannut tällä kaudella 21 ottelua tehoin 1+1. Runkosarjan seitsemän ensimmäistä ottelua jäivät väliin harjoituspelissä tulleen alaraajavamman vuoksi.

– Erittäin vaihtelevaa ollut oma kausi tähän asti. Aika paljon on vielä varaa parantaa, mutta pikkuhiljaa se tästä. Koko ajan on tuntunut paremmalta ja vielä on onneksi puolet peleistä jäljellä, niin on aikaa parantaa.

Mistä ailahtelevuus johtuu?

– Vaikea sanoa, mistä johtuu. En tiedä vaikuttaako se alkukauden loukkaantuminen tekemiseen. Sain hyvän kesän alle ja sen jälkeen ehti kuukauden olemaan peleissä mukana, mutta sitten periaatteessa pyyhittiin koko kesä alta, kun olin kuusi viikkoa tekemättä käytännössä mitään.

– Ainoastaan yläkropan punttia pystyi tekemään. En tiedä onko se vaikuttanut niin paljon, mutta onneksi on paljon pelejä jäljellä, niin on aikaa parantaa.

Seuraavat kotiottelut:

Pe 1.12. klo 18:30 KooKoo–Jukurit – osta liput!
Ti 5.12. klo 18:30 Suomi100–juhlaottelu KooKoo–SaiPa – osta liput!
Pe 8.12. klo 18:30 KooKoo–Pelicans – osta liput