Pe 25.1. 18:30 VS.

Viiden tähden draama, yhden pisteen matsi

Kuopiossa nähtiin perjantai-iltana fyysinen ja ajoittain kuumatunteinen kamppailu, joka päättyi värikkäiden vaiheiden jälkeen KalPan rankkarivoittoon.

KooKoo palasi lähes viikon mittaiselta matsitauolta tositoimiin perjantaina Kuopiossa. Kotijoukkue KalPa oli Niiralan Montussa jo lähellä täyttä pistepottia, mutta vierasjengi kampesi itsensä tasoihin ja yhteen sarjapisteeseen vain sekunteja ennen varsinaisen peliajan päätössummeria.

Lopulta KooKoo joutui kuitenkin maistelemaan tappion karvasta kalkkia, kun KalPa nappasi lisäpisteen voittolaukauksilla lukemin 4–3 (1–0, 0–1, 2–2, 0–0, 1–0).

– Aikamoinen matsi oli kyllä. Paikoittain olimme erittäin hyviä ja rytmitimme sekä määräsimme pelin kulkua. Olimme tiivis, hyvä jengi, KooKoon pääkäskijä Tuomas Tuokkola kehui omiaan.

. Jostain syystä välillä paketti hajosi ja KalPa sai hyviäkin maalipaikkoja. Järkkäri (Juha Järvenpää) oli tänään maalilla erittäin hyvä.

Ensimmäinen erä eteni pitkään KooKoon hallinnassa ja oikeastaan vasta neljännellätoista minuutilla tullut jäähy katkaisi vierailijoiden hallinnan. KalPa myös iski samaisella ylivoimalla heti johtomaalin, kun Alexander Ruuttu nakkasi kiekon ilmasta sisään.

Maalin jälkeen peli tasoittui entisestään ja sama jatkui myös ottelun toisessa erässä. Molemmat joukkueet loivat tasaiseen tahtiin maalipaikkoja, mutta maalivahdit olivat miehiä paikoillaan pitäen maalit koskemattomina.

Lopulta KooKoo sai tasoitettua pelin, kun Miikka Pitkänen ja Anrei Hakulinen punnersivat kahdella yhtä vastaan hyökkäykseen. Ensimmäistä kertaa ikinä Kuopiossa vierasjoukkueen paidassa esiintynyt Pitkänen malttoi syötön kanssa tarpeeksi pitkään ja Hakulinen pääsi puttaamaan kiekon tyhjään rysään.

Jos ei kahdessa ensimmäisessä erässä tilastomerkinnöillä juhlittu, niin kolmannessa sitäkin enemmän.

KooKoo siirtyi ensin erän alkuminuuteilla johtoon Michael Keräsen tällätessä hurjan lyöntilaukauksen siniviivalta ohi Denis Godlan. Maalin jälkeen KooKoo sortui jäähyilyyn ja mustaoranssit joutuivat kahden miehen alivoimallekin.

KalPan Balasz Sebok mies lopulta tasoitti matsin lyötyään takatolpilta kiekon verkkoon. Kotijoukkueen ylivoima oli ottelun aika tylyä, sillä kotijoukkue iski kaikki kolme maaliaan ylivoimalla.

– Saimme pelin aikana välillä suht helppoja jäähyjä. Samaan aikaan kyllä otimmekin helppoja jäähyjä, kun olimme mailan kanssa huolimattomia. Alivoimapeli oli meille akilleen kantapää, johon tämä peli hävittiin.

KooKoo joutui jälleen alivoimalle vain puolitoista minuuttia ennen erän päättymistä ja Alex Lavoie rankaisi armotta pomppukiekon päädyttyä miehen lapaan. Hetken näyttikin, että tämä jää myös ottelun voittomaaliksi ja KalPa korjaa pisteet kotiin.

Mustaoranssipaitainen KooKoo ei kuitenkaan tilanteesta lannistunut. Voitetun aloituksen jälkeen Miro Keskitalo laukaisi kiekon kohti maalia, jossa Patrick Bjorkstrand oli haukkana paikalla. Tanskalainen sai kiekon kuin tarjottimelle, eikä avopaikasta erehtynyt. Peli tasoihin, kun erää oli jäljellä vain viisi sekuntia.

– Kaveri tekee ensin ylivoimalla 54 sekuntia ennen loppua, mutta sitten tulemme vielä tasoihin viisi sekuntia ennen loppua. Ne ovat isoja maaleja! Nämä kasvattavat meitä henkisesti aivan älyttömästi.

KalPalla oli jatkoajalla paremmat paikat kuin KooKoolla. Pitkänen pelasti kiekon kertaalleen maaliviivalta ja heti perään Järvenpää nollasi läpiajotilanteen. KooKoo kesti jatkoajalla myös yhden alivoiman, jonka jälkeen mentiin voittolaukauskilpailuun.

Kun KooKoolta ei onnistujia lopulta löytynyt ja Santeri Lukka ujutti kiekon kertaalleen maaliin, niin yksi lisäpiste jäi Kuopioon.

– Kaiken kaikkiaan tämä tunne, millä me tänään pelasimme, niin siitä täytyy olla todella tyytyväinen! Nyt verrytellään ja huomenna hyökätään Tapparan kimppuun.

Seuraavat kotiottelut:

La 14.10. klo 18:30 KooKoo–Tappara – osta liput! Huomaa poikkeava alkamisaika
Ti 17.10. klo 18:30 KooKoo–Ilves – osta liput!
La 21.10. klo 17:00 KooKoo–HIFK – osta liput!