Viides #KaakonDerby – ”Kaikki on mahdollista!”

KooKoo ja SaiPa kohtaavat toisensa lauantaina, kun Kouvolassa pelataan kauden viides Kaakon Derby.

KooKoon alkuviikko kului länsirannikon kiertueella, jota tosin ei kovin paljon kouvolalaisleirissä enää muistella. Molemmat pelit niin Rauman Lukkoa kuin Porin Ässiäkin vastaan menivät totaalisen penkin alle.

– Kyllähän se todella huonosti meni. Emme saaneet kummassakaan pelissä mitään aikaiseksi. Todella huono reissu meiltä, KooKoo-puolustaja Arttu Pelli manasi.

KooKoo teki molemmissa otteluissa pelin avausmaalin, mutta siihen se jäikin, vastustajajoukkueen mennessä menojaan. Molemmat ottelut päättyivät tennislukemin 6–1.

– Sitä olemme pelien jälkeen miettineet, että mistä se voi johtua. Peli jäi piippuun joka asiassa; emme luistelleet tai pelanneet pelikirjan mukaan. Suoritimme oikeastaan joka asiassa vain 50-prosenttisesti.

Pelit olivat mustaoransseille erittäin tärkeät, sillä joukkueella oli mahdollisuus kaventaa ero pudotuspeliviivaan vain viiteen pisteeseen, mutta nyt ero venyi kahteentoista pisteeseen.

– Kyllä tuo itseluottamuksesta lähtee. Nuo olivat tärkeät pelit meille ja kaikki varmaankin sen takia vähän varmistelivat, ettei vaan tulisi virheitä ja silloinhan niitä juuri tulee. Nyt vain roiskimme kiekkoa joka suuntaan, ja kun puolustimme, niin jäimme puolitiehen, emmekä menneet iholle.

Joukkue ei kuitenkaan ole menettänyt uskoaan.

– Onhan tässä vielä 17 peliä jäljellä, niin ei viiva nyt liian kaukana ole. Kaikki on vielä mahdollista. Voitetaan viisi seuraavaa, niin on taas ihan eri tilanne.

Seuraava mahdollisuus kääntää alkuviikolla väärään suuntaan luisumaan lähtenyt kelkka on lauantaina, kun rakas naapuriseura Lappeenrannan SaiPa tulee vastaan kauden viidennessä Kaakon Derbyssä.

– Kotipeli, lauantai-ilta, SaiPa. Kyllähän se sytyttää, ei mitään epäselvyyksiä.

Samalla jatkuvat KooKoon pudotuspelit, sillä SaiPa on tällä hetkellä juuri viivan yläpuolella kymmenentenä 63 pisteellä, kun KooKoolla niitä on kahdennellatoista sijalla 51. SaiPa on myös pelannut yhden ottelun KooKoota enemmän.

– Viimeistään nyt meidän pitää alkaa tekemään hommia ihan kunnolla. Sitä olemme keskenämme puhuneet, että pitäisi vain antaa mennä, eikä miettiä tekeekö virheen vai ei.

– Täytyy uskaltaa tehdä niitä asioita, mikä tulee ensimmäisenä mieleen, eikä vain miettiä, että menenkö nyt väärään paikkaan tai mitä jos teen virheen. Peli pitää saada tulemaan taas selkärangasta.

Kaakon Derbyjä on tällä kaudella pelattu neljästi ja voitot on tasattu kahteen–kahteen. KooKoo voitti kauden avauskierroksilla kahdesti, mutta sen jälkeen SaiPa voitti joulukuussa kahdesti. Tapaninpäivän ottelu on ainut jatkoajalle edennyt matsi.

Seuraavat kotiottelut:

La 20.1. klo 17:00 KooKoo–SaiPa – osta liput!
La 27.1. klo 17:00 KooKoo–Kärpät – osta liput!
Ti 30.1. klo 18:30 KooKoo–HIFK – osta liput!