Viikko alkaa haasteella

KooKoo urakoi tällä viikolla kolme ottelua, joista ensimmäisen ryhmä pelaa keskiviikkona Tampereella.

KooKoolla on alkaneella viikolla edessä peräti kaksi vierailua Tampereelle. Ensimmäinen on ohjelmassa keskiviikkona, jolloin joukkue matkaa hallitsevan Suomen mestarin Tapparan vieraaksi. Perjantain on edessä kotimatsi SaiPaa vastaan ja lauantaina vielä Ilves-vierasottelu.

Tappara on 37 pelatun runkosarjaottelun jälkeen sarjan piikkipaikalla. KooKoo ajaa pudotuspeliviivaa takaa ja löytyy tällä hetkellä taulukon 13. sijalta.

- Haaste on kovin mahdollinen, mutta on hyvä asia, että pääsemme mittamaan itseämme kunnolla heti viikon ensimmäisessä pelissä, arvioi KooKoo-hyökkääjä Mikko Alikoski.

Oranssimusta joukkue on kohdannut Tapparan uuden Liiga-tulemisensa aikana nyt kuudesti ja kaapinut niistä kasaan kolme pistettä. Ensimmäinen voitto odottaa vielä itseään – ja keskiviikkona Hakametsässä on taas uusi mahdollisuus Tapparan kellistämiseen.

- Ykköspointti on se, että jokainen vaihto on tärkeä. Kaverilla on pirun taitavia äijiä, joten ei kärsi hetkeksikään nukahtaa. Meidän pitää jaksaa pelata kärsivällisesti, mutta silti rohkeasti ja pitää omasta pelisuunnitelmasta kiinni.

- Tapparalla on vaarallinen ylivoima, eli meidän ei kannata hirveästi jäähyjä ottaa. Heidän ylivoimassa on paljon taitavia jätkiä, jotka ovat hyviä antamaan pikkusyöttöjä ja muutenkin syöttämään sekä laukomaan.

Alikoski pelasi KooKoon edellisessä ottelussa – lauantain HIFK-kotimatsissa – nelosketjun oikeassa laidassa samassa vitjassa Mika Koiviston ja Jarkko Immosen kanssa. Tiistain harjoituksissa ketjukoostumuksen vasemmassa laidassa oli Koiviston sijaan Mikko Virtanen.

- Ketjukoostumuksia oleellisempaa on se, että saamme koko joukkueena intensiteetin mahdollisimman korkealle. Se on tärkein juttu.

- Olemme alkuviikolla hioneet peruspelaamistamme. Tänään työstimme vähän ylivoimaakin, mutta myös perusjuttuja, että miten haluamme pelata ihan perustilanteita, Alikoski kommentoi tiistaina.

KooKoo on napannut viimeisestä viidestä ottelusta kolme pistettä. Edellisestä ottelusta lauantaina joukkue sai rankkaritappiolla pisteen, kun HIFK oli niukasti vahvempi Lumon Areenalla.

- Oli mukava peli, kun oli paljon porukkaa ja sen myötä hyvä meininki. Tietenkin harmi, että emme pystyneet sitä kääntämään voitoksi, mutta muuten oli mukavaa pelata.

Olisiko rangaistuslaukauskisa kääntynyt voitoksi, jos Alikoski olisi laitettu yrittämään?

- Kukas siellä olikaan maalissa?

Kevin Lankinen.

- Ei, en olisi tehnyt, hyökkääjä naurahtaa.

Seuraavat kotiottelut:
Pe 13.1. klo 18:30 KooKoo–SaiPa – osta liput!
Ke 18.1. klo 18:30 KooKoo–Jukurit – osta liput!
La 21.1. klo 17:00 Kummipeli: KooKoo–Lukko – osta liput!