Viikko alkoi tappiolla

KooKoon värikkääseen keskiviikkoon mahtui yksi hajonnut bussi ja vierastappio Hämeenlinnassa HPK:ta vastaan.

Kolmen kovan ottelun viikko alkoi KooKoon osalta nihkeästi. Bussi teki joukkueelle tenät menomatkalla Hämeenlinnaan ja lopulta kaukalossa kotijoukkue HPK jätti vieraat pisteittä. Lopputulos kirjattiin HPK:lle 3–1 (1–0, 1–1, 1–0).

Linja-auto jätti oranssimustat tien poskeen menomatkalla, mutta ripeiden liikkeiden ansiosta joukkue ehti Hämeenlinnaan vain 10 minuuttia alkuperäistä suunnitelmaa jäljessä.

KooKoon illan ainoa maalintekijä oli laitahyökkääjä Juha-Pekka Haataja, jolle tehopiste oli jo uran 399. Liigan runkosarjassa. Miehen kokonaistehot kirjataan nyt lukemiin 180 maalia + 219 syöttöpistettä.

Oranssimusta joukkue on tehnyt kolmessa viime ottelussa yhteensä vain kolme maalia. Hämeenlinnassa paikkoja jälleen riitti, sillä HPK-veskari Jere Myllyniemi joutui venyä 31 torjuntaan, mutta viimeinen silaus uupui.

- Meidän täytyy parantaa maalinteon laatua, ampua enemmän suoraan syötöstä ja ottaa vastuuta viimeistelyssä. Onnistumiset eivät tule itsestään, KooKoon päävalmentaja Petri Mattila tuumasi.

KooKoon kausi jatkuu perjantaina herkullisella Mestis-klassikolla kun vuosikausien suurin taistelupari Vaasan Sport vierailee Kouvolan Lumon Areenalla.

Helpot virheet kostautuivat

Ottelun ensimmäinen maali syntyi, kun kiekko pomppi jälkitilanteessa onnekkaasti Juha Koiviston kautta KooKoo-maaliin avauserän puolivälissä. Ensimmäinen erä oli muutenkin vieraille vaikea, mutta toinen erä vuorostaan kouvolalaisten.

Juha-Pekka Haataja tasoitti pelin toisen erän puolivälissä ylivoimalla. Jarkko Malinen ja kultakypärä Josh Green keräsivät itselleen syöttöpisteet.

- Toinen erä oli meiltä hyvä. Siinä olisi pitänyt runtata muutama maali, kun kerran paikkojakin oli. Tarvitsemme rohkeutta, suoraviivaisuutta ja röyhkeyttä lisää, pääluotsi Mattila peräänkuulutti.

- Nyt siirrellään liikaa ja kuti jää piippuun. Nyt pitää vaan painaa valoa kohti!

Lisämaalikin roikkui ilmassa, mutta HPK sai aikalisällä rivinsä kuntoon ja iski nopeasti sen jälkeen jo 2–1-johtomaalin vielä toisen erän lopulla. Ottelun sinetti syntyi päätöserässä, kun Patrick Holland ja Otto Paajanen karkasivat ylivoimahyökkäykseen ja Paajanen viimeisteli 3–1-osuman.
 
- Annoimme tänään vastustajalle vähän halpoja maaleja. Se on ollut meidän viime pelien trendi, että helpoista virheistä meitä rokotetaan, Mattila manasi.

Päätöserän lopulla KooKoo pääsi jauhamaan ylivoiman ja maalivahdin pois ottamisen turvin kaksi minuuttia kuudella neljää vastaan, tuloksetta.
 

SEURAAVAT KOTIOTTELUT:
Pe 30.10. klo 18:30 KooKoo–Sport – osta liput!
Ke 11.11. klo 18:30 KooKoo–JYP – osta liput!