Viikko alkoi voitolla – pisteet Raumalta!

Länsirannikon kiertue sai voitokkaan alun, kun KooKoo kävi hakemassa kolme pistettä Raumalta.

KooKoo osoitti jälleen luonteen lujuutta Raumalla, kun se nousi toisen erän aikana kahden maalin takaa tasoihin. Kolmannessa erässä KooKoo laittoi luukut kiinni ja iski itse kahdesti korjaten kaikki pisteet mukaansa lukemin 2–4 (0–0, 2–2, 0–2). Voitto oli KooKoolle ensimmäinen Raumalta uuden Liiga-taipaleen aikana.

– On aina siistiä voittaa vieraissa. Ei se kuitenkaan ihan niin jokapäiväistä ole. Hieno homma, KooKoo valmentaja Simo Mälkiä hehkutti.

KooKoo tehomiehinä Raumalla häärivät ulkomaalaisvahvistukset Malte Strömwall sekä Jake Newton. Strömwall kirjautti toisessa erässä kaksi maalia ja Newton puolestaan ottelussa kaksi syöttöpistettä. Newton on kahden viime ottelun aikana saalistanut tililleen peräti viisi syöttöpistettä.

Ottelun avauserä oli Raumalla maaliton, mutta KooKoo pääsi aloittamaan toisen erän ylivoimalla. Miesylivoimasta huolimatta erän alku oli KooKoolle kuitenkin synkempääkin synkempi: ensin Siim Liivik joutui jäähylle ja vain kuusi sekuntia tästä Lukko iski avausmaalin tasavajaalla. Erää oli tässä vaiheessa pelattu vain 24 sekuntia.

Muutaman minuutin päästä KooKoo joutui jälleen alivoimalle. Pitkään KooKoo alivoimaa kestikin, mutta lopulta Janne Keränen jäi alivoimaneliön keskelle vapaaksi, Toni Koivisto löysi hänet syötöllä ja Keränen tuplasi Lukon johdon.

Tämän jälkeen alkoi kuitenkin Strömwall-show. Puolitoista viikkoa sairastuvalla ollut Strömwall nappasi joukkueen reppuselkäänsä ja kavensi ensin Lukon johdon yhteen maaliin upealla laukauksellaaan.

Erän puolivälin tienoilla Strömwall kampesi väkisin sähäkällä liikkeellään itsensä läpiajoon, josta ruotsalainen koukattiin kumoon. Tilanteesta seuranneesta rangaistuslaukauksesta Strömwall ei erehtynyt ja peli oli tasan!

– Vaikka olimme 2–0-tappiolla, niin meidän jänne ei katkennut missään vaiheessa. Luotimme meidän suunnitelmaan, emmekä vielä siinäkään vaiheessa ruvenneet miettimään liikaa hyökkäämistä tai maalien tekemistä. Jaksoimme luottaa, että ne paikat aukeavat.

Jos toisen erän alku oli KooKoon kannalta synkkä, niin kolmannen erän alku oli puolestaan kirkas. Niko Tuhkanen jutteli otteluennakossa, että Turkuun on kiva mennä voitetun ottelun jälkeen… ja hyökkääjäksi siirretty Tuhkanen myös toteutti asian iskettyä kauden ensimmäisen maalin heti erän alkuun. Osuma jäi lopulta ottelun voittomaaliksi.

– Tuhkanenhan meni hyökkääjänä kuin väärä raha, eli ihan täydestä.

Päätöserän puolivälin tienoilla Toni Kähkönen pääsi hyökkäykseen ja Michael Keränen polki mukaan, jolloin hyökkäys muuttui 2–1-ylivoimahyökkäykseksi. Kähkönen venytti ratkaisua viimeiseen asti ja syötti lopulta kiekon Keräselle, jolla oli helppo työ siirtää peliväline tyhjään maaliin.

KooKoo pääsi pian maalin jälkeen yrittämään lisämaalia kahden miehen ylivoimalla, mutta Lukon satumainen alivoima kesti. Lukko ei ole päästänyt kotiotteluissa alivoimalla koko kaudella kuin yhden maalin.

Erän lopussa kotijoukkue haki kavennusta ilman maalivahtia, mutta KooKoo ja Juha Järvenpää kestivät ilman takaiskua.

– Jos katsoo kaikkia meidän neljää maalia, mistä ne tulivat, niin nehän tulivat siitä, että Lukko hyökkäsi ja karvasi yli, minkä seurauksena me pääsimme vastahyökkäykseen. Se tarkoittaa, että luotimme omaan tekemiseen, että ne paikat tulevat sieltä. Ei se varmasti maailman kauneinta kiekkoa meiltä ollut, mutta eihän tässä tyylipisteitä jaeta.

Seuraavat kotiottelut:

Pe 1.12. klo 18:30 KooKoo–Jukurit – osta liput!
Ti 5.12. klo 18:30 Suomi100–juhlaottelu KooKoo–SaiPa – osta liput!
Pe 8.12. klo 18:30 KooKoo–Pelicans – osta liput!