Viikon ainoa matsi Tampereella – ”Tappara sytyttää aina!”

KooKoo matkaa keskiviikoksi Tampereelle hallitsevan Suomen mestarin Tapparan vieraaksi.

KooKoo hakee pistesaldoonsa parannusta keskiviikkona Tampereelta, missä se kohtaa Tapparan. Oranssimusta joukkue on sarjassa niukasti pudotuspeliviivan alapuolella yhdentenätoista, joten runkosarjassa riittää jäljellä oleviin 29 matsiin riittää jännitettävää.

Edellisviikko oli kouvolalaisille vaikea, sillä kotimatsit SaiPaa ja Pelicansia vastaan päättyivät ärsyttäviin maalin tappioihin.

– Viime viikosta ei jäänyt käteen mitään. Todella harmittavat tappiot matseista, joista olisi pitänyt ottaa täydet pisteet, KooKoo-pakki Niko Tuhkanen sanoo.

Keskiviikon matsi on KooKoon viikon ainoa, sillä tiistaiksi alun perin kaavailtu JYP-koetus siirrettiin jyväskyläläisten CHL-ottelun takia helmikuulle. Seuraavalla viikolla KooKoo pelaa vielä yhden matsin – tiistaina kotiottelun Rauman Lukkoa vastaan – ennen vetäytymistä viikon joulutauolle.

– Olemme nyt päässeet keskittymään ja latautumaan täysillä tähän peliin. Uskon, että olemme valmiina kun kiekko tippuu jäähän. Yleisön kannattaa seurata erityisesti Ville Järvistä, joka on ollut ilmiömäinen tämän viikon!

Vastustajajoukkue Tapparan kausi on ollut vähintäänkin värikäs. Alkukaudella joukkue tuskaili, mutta käänsi lokakuun KooKoo-tappion jälkeen itsensä 10 ottelun voittoputkeen. Sitä seurasi neljän matsin tappioputki ja nyt päällä on taas kolmen peräkkäisen voiton sarja.

– Tappara sytyttää aina. Hallitseva mestari ja legendaarinen Hakametsä. Hieno haaste meidän joukkueelle!

Tamperelaisten riveissä viilettää tätä nykyä myös yksi kookoolaisille tuttu puolustaja, Mikko Lehtonen, joka väänsi kaksi edelliskautta oranssimustissa.

– ”Bobi” on aina ollut vaarallinen molempiin suuntiin. Me pidämme joukkueena huolen siitä, että Bobi ei juhli pelin jälkeen.

Värikäs on ollut myös Tuhkasen oma kausi, sillä pakki on pelannut viime viikkoina joitain matseja myös hyökkääjän tontilla. Syntyipä 29-vuotiaan monitoimimiehen kauden tähän asti ainoa osumakin nimenomaan hyökkääjänä Lukkoa vastaan.

– Onhan se aika erilaista pelata hyökkääjänä kuin pakkina. Enemmän luistelua ja vähemmän aikaa kiekon kanssa.

Seuraavat kotiottelut:

Ti 19.12. klo 18:30 KooKoo–Lukko – osta liput!
To 28.12. klo 18:30 Perhepeli: KooKoo–TPS – osta liput! 
Ke 3.1. klo 18:30 KooKoo–Jukurit – osta liput!