Pe 25.1. 18:30 VS.

Viime pelien hyvä vire katosi – IFK jätti maaleitta

Helsingin IFK jätti KooKoon jälleen maaleitta, kun se haki vieraspisteet Kouvolan Lumon Areenalta.

KooKoo ei saanut parastaan irti tiistain kotipelissä HIFK:ta vastaan ja IFK jätti lopulta toisen kerran peräjälkeen mustaoranssit maaleitta. IFK otti kolme pistettä mukaansa Helsinkiin lukemin 0–4 (0–2, 0–1, 0–1).

– Olihan IFK tänään hyvä, mutta se juttu on, että minkä näköisiä me olemme kentällä. Kyllä meillä ammattiylpeys on oltava sekä kunnianhimo sitä kohtaan, mitä teemme. Tänään tuo joukkue ei ollut sen näköinen. Sitä en hyväksy ja sen eteen meidän pitää tehdä toimenpiteitä, KooKoon päävalmentaja Tuomas Tuokkola kommentoi.

– Tarkoitus olisi vetää täysiä joka päivä, mutta tänään emme vetäneet. Aikajänne on mikä on ja meidän täytyy saada parhaamme tuonne jäälle. Lauantaina sen saimme, mutta se ei riittänyt pisteisiin. Tänään ei saatu, eikä se silloin tietenkään riitä.

Ottelun avauserä oli hyvin erikoinen. Puolentoista minuutin pelin kohdalla molemmille oli vihelletty yhdet kaksiminuuttiset, mutta kumpikaan ei ylivoimaansa pystynyt hyödyntämään.

Erän puolivälin tienoilla vedettiin puolestaan lähes kymmenen minuuttia ilman katkoa, kunnes putki päättyi Lennart Petrellin tekemään avausmaaliin viisi minuuttia ennen erän päätöstä.

Ensimmäinen erä oli hyvin nopea ja jotain erikoisuudesta kertoo se, että erän ensimmäinen Liigan mainoskatko vietettiin ajassa 18:02. Erän viimeisellä minuutilla IFK:n Erik Thorell pääsi laukomaan vierailijat kahden maalin karkumatkalle.

– Olimme todella vaisuja tänään. Siitä piti jatkaa, mihin lauantaina pääsimme, koska pelasimme erittäin hyvin pelin Kärppiä vastaan, mutta tänään emme olleet pelissä mukana. Se sama moodi ei ollut päällä. En tiedä miksei ollut, mutta sitä me rupeamme huomenna taas jumppaamaan.

KooKoo ei saanut peliään käyntiin myöskään toisessa erässä, eikä kahdesta ylivoimastakaan ollut apua.

IFK puolestaan painoi päälle entistä kovemmalla tempolla ja sai luotua ajoittain pitkiäkin pyörityksiä KooKoon puolustusalueelle. Yksi näistä pyörityksistä tuotti myös osuman, kun Joonas Rask nosti maalin edestä IFK:n jo kolmen maalin johtoon.

– Jos olisimme olleet lauantain pelaamisen tasolla, olisimme tapelleet pisteistä ja me kunnioittaisimme tätä työnantajaa ja seuraa, mutta tällä hetkellä emme sitä tee omalla toiminnallamme joka ilta. Lauantaina niin teimme, mutta tänään ei.

– Tämä on kamppailu-, työnteko- sekä pelitapapeli, ihan miten sen haluaa määritellä, mutta tänään emme olleet näillä millään osa-alueella mukana, eikä silloin voi voittaa.

Kolmanteen erään KooKoo joutui lähtemään vajaamiehisenä Siim Liivikin ja Emil Kristensenin pudottua pelin tuoksinassa pois kokoonpanosta. Näin ollen KooKoo pelasi kolmannen erän kolmella kentällä ja hyökkääjä Jan-Mikael Juutilainen tuurasi pakin paikalla.

KooKoo saikin uusista ketjukoostumuksista hieman lisävirtaa pelaamiseen ja loi muutamia vaarallisia maalintekopaikkoja IFK:n maalille. Viimeinen silaus jäi kuitenkin puuttumaan ja Kevin Lankinen torjui yritykset.

KooKoo pääsi ottelun neljännen kerran pyörittämään ylivoimaa, kun seitsemän minuuttia oli jäljellä. Tuokkola veti samalla myös Samu Perhosen ulos maalilta, jolloin KooKoo pääsi kahden miehen ylivoimalle.

Lopulta KooKoo pelasi lähes viisi minuuttia ilman maalivahtia, kunnes Vili Sopanen niittasi ottelun loppulukemat 0–4 tyhjään maaliin.

– Harmittaa syvästi, että minkä näköisiä olimme. Tämä ei ollut ammattiylpeyttä tai kaiken likoon laittamista. Se on arvomaailma numero yksi. Jos me sen jälkeen häviämme, niin sitten häviämme.

– Huomenna rupeamme sitä taas kaivamaan. Se on monta kertaa tämän kauden aikana kaivettu ja kyllä se nytkin kaivetaan. Kyllä tässä vedetään loppuun asti.