La 24.11. 17:00 VS.

Viimeisenä vierasmatsina paikallispeli

Runkosarjan viimeinen vierasottelu vie KooKoon paikallisvastustaja Lahden Pelicansin vieraaksi.

KooKoon kausi on enää viimeistelyä vaille valmis, kun oranssimustilla on jäljellä enää kaksi ottelua. Ensimmäinen näistä pelataan torstaina 60 kilometrin päässä Kouvolasta – Lahdessa.

Viimeinen kuukausi on ollut KooKoolle erittäin haastava, sillä joukkue on yhdeksän ottelun tappioputkessa. Lloukkaantumistilanteen vuoksi ryhmä on joutunut pelaamaan viimeisimmät pelit kolmella kentällä.

– Joka jätkä välittää ja tekee parhaansa. 13 pelaajalla taistelimme tämänkin pelin urhollisesti loppuun, mutta se ei tuonut toivottua palkintoa, KooKoon pääluotsi Tuomas Tuokkola kommentoi edellisen ottelun jälkeen.

KooKoo on kuitenkin taistellut vähillä miehillä ajoittain erittäinkin vakuuttavasti: tiistainakin Ässiä vastaan joukkue taisteli voitosta aivan viimeisille minuuteille. KooKoo joutui pelaamaan kolmannen erän vain kolmellatoista kenttäpelaajalla, kun Eero Savilahti ja Jyri Niemi tippuivat kokoonpanosta.

– Eipä ole tullut pelattua noin kapealla kokoonpanolla, etenkään niin kapealla kuin millä lopetimme pelin. Vaikka tykkään pelata paljon, niin olisin kieltämättä voinut ottaa välissä pari vaihtoa enemmän huiliakin, KooKoo-hyökkääjä Henrik Koivisto hymähtää.

27-vuotias Koivisto pelasi viisi kautta kestäneen Liiga-uransa ennätysminuutit tiistaina Ässiä vastaan, kun hyökkääjä kellotti peliaikaa yhteensä 24 minuuttia ja 55 sekuntia.

Koivisto on muodostanut yhdessä Miikka Pitkäsen ja Malte Strömwallin kanssa KooKoon vaarallisimman hyökkäyskolmikon. Ketju on saanut luotua hyvin maalipaikkoja ja onnistunut myös realisoimaan ne.

– Oman ketjun peli toimi hyvin. Kaikki kolme olemme aika nopeita pelaajia, joten sovimme mielestäni hyvin yhteen. Maaleja olisi vain pitänyt tehdä enemmän, koska paikkoja oli ihan riittävästi…

Vajaat kokoonpanot ovat tuoneet KooKoolle oman haasteensa viimeisiin peleihin. Yhdentoista sairastupalaisen lisäksi osa nuorista pelaajista on pelannut A-junioreiden mukana, sillä joukkue taisteli paikasta pudotuspeleissä – ja saavutti sen.

Nuorten pudotuspelikevät alkaa lauantaina niinikään Lahdesta, mikä auttaa maalivahtipalapelin rakentamisessa. Juha Järvenpää lienee pelikiellossa torstaina, mutta maalivahti saa pelata kaksi ottelua samana päivänä, joten toinen veskari Samu Perhosen tueksi tullee A-nuorista.

– Tilanne on mikä on ja sen kanssa on vain elettävä. On pelattava niillä, jotka kaukaloon kykenevät. A-nuorten pudotuspelit ovat seuralle iso juttu, eli sinnekin pitää saada jätkiä. Se on ihan ymmärrettävää.

KooKoo matkaa torstaina kolmannen kerran tällä kaudella Lahteen, josta se on kauden aikana poistunut yhteensä neljän pisteen kanssa. Ensimmäinen kohtaaminen aivan kauden alussa päättyi Pelicansin jatkoaikavoittoon ja toinen puolestaan hurlumhei-matsin jälkeen KooKoon 5–6-voittoon.

Ottelussa ratkeaa myös joukkueiden välinen derby-herruus, jossa KooKoo on kiinni ennen viimeistä matsia pistein 8–7.

Seuraavat kotiottelut:

La 10.3. klo 17:00 Runkosarjan päätöskierros KooKoo–JYP – osta liput!