Pe 25.1. 18:30 VS.

Viimeistä viedään – ”Kauden haluaa päättää aina voittoon”

KooKoon kauden viimeinen ottelu pelataan lauantaina, kun Lumon Areenalle saapuu JYP Jyväskylästä.

Liigan runkosarja huipentuu lauantaina pelattavaan päätöskierrokseen. KooKoon harmiksi oranssimustilla ei ole viimeisessä pelissä enää sarjataulukkoon liittyvää panosta, sillä sijoitus ei enää muuksi muutu.

Yhtä perusasiaa sarjatilanne ei kuitenkaan muuta: koko joukkue haluaa voittaa.

– Tottakai joka jätkä haluaa päättää kauden voittoon, naulaa KooKoon tehohyökkääjä Malte Strömwall.

Strömwall ja muut pelikuntoiset pelaajat ovat joutuneet viime viikkoina koville, kun KooKoo on kärsinyt loukkaantumisista ja antanut pelaajia myös A-nuorten tärkeisiin loppukauden kamppailuihin. Esimerkiksi torstaina Lahdessa Strömwall kellotti peliajaksi 22:45.

– En ole koskaan pelannut noin isoja minuutteja, ainakaan niin pitkälle kuin muistan! Minä tykkään siitä, on mukava saada paljon jääaikaa. Olen todella hyvässä kunnossa, joten se ei juurikaan vaikuta pelaamiseeni.

Ruotsalaishyökkääjän kauden keskimääräinen peliaika on 17 ja puoli minuuttia, mutta maaliskuun keskiarvo on hurja: 23 minuuttia ja 8 sekuntia. Tiistaina Ässiä vastaan Strömwall pelasi miltei 28 minuuttia!

– No okei, ensimmäisissä peleissä vajaalla miehistöllä iso peliaika oli lähinnä hauskaa, mutta edellisessä pelissä huomasi, että aloimme kaikki olla hieman väsyneitä. Nyt saimme levätä tämän päivän, joten olemme iskussa lauantaina.

Vajaista kentällisistä huolimatta KooKoo on taistellut viimeisissäkin peleissä voitoista loppuun asti, joskin vastustajat ovat aina kirmanneet kolmannessa erässä ohi.

Kolmatta kauttaan pääsarjassa tällä erää pelaava KooKoo on päättänyt kaksi edellistä kautta voittoihin, kun ensimmäisellä kaudella viimeisessä matsissa kaatui Ilves ja viime kaudella puolestaan HPK. Tällä kertaa viimeisen ottelun vastustajana on JYP.

– Tottakai haluamme voittaa pelit, mutta vastustajat ovat pelanneet hyvin ja meillä on vähän pelaajia, joten yritämme tehdä parhaamme ja pelin jälkeen katsotaan, että mihin se riitti. Huominen voitto olisi tietysti erittäin iso, koska kauden haluaa aina päättää voittoon.

JYP:stä löytyy myös kouvolalaisyleisölle tuttu puolustaja, kun Jake Newton siirtyi helmikuun puolivälissä Jyväskylään jahtaamaan Suomen mestaruutta. Edellisessä kohtaamisessa viime viikolla Newtonin JYP vei pidemmän korren voittaen ottelun 4–2.

– Kyllä se tuo vähän lisäboostia, kun pääsee häntä vastaan vääntämään. Oli hauskaa pelata Jaken kanssa ja on myös varmasti hauskaa pelata häntä vastaan.

23-vuotias Strömwall on pelannut tällä kaudella KooKoossa 36 ottelua ja takonut näissä tehot 14+6=20. Viime aikoina ruotsalaishyökkääjä on pelannut yhdessä Miikka Pitkäsen ja Henrik Koiviston kanssa. Kolmikko onkin ollut hyökkäyspäässä alati vaarallinen. 

– He ovat molemmat hyviä pelaajia ja heillä on huikea luistelutekniikka. Miikka on hyvä sentteri ja hän aina antaa tukea. Heidän kanssaan on hauska pelata.

Seuraavat kotiottelut:

La 10.3. klo 12:00 Nuorten SM-liigan pudotuspelejä: KooKoo–Pelicans – vapaa pääsy!
La 10.3. klo 17:00 Runkosarjan päätöskierros KooKoo–JYP – osta liput!