Viiva näkyy jo – ”Vain tärkeitä matseja!”

Tiistaina pelataan kauden tähän asti tärkein ottelu, kun Hämeenlinnan Pallokerho tulee vieraaksi Kouvolaan.

KooKoon viime viikonloppu Vaasassa oli täydellinen, sillä oranssimustat ottivat kahdesta pelistä täydet kuusi pistettä. Pisteiden avulla joukkue nousi takaisin kuumana käyvään pudotuspelitaistoon!

Perjantaina pelatussa pelissä Sport nousi kolmannessa erässä kahden maalin takaa tasoihin, mutta KooKoo piti pintansa ja nappasi pisteet Miro Keskitalon ylivoimamaalilla. KooKoo-veskari Samu Perhonen torjui ottelussa peräti 38 kiekkoa.

– Ensimmäinen Vaasan peli oli vauhdikasta lätkää, jossa molemmilla oli paikkansa. Pystyimme tekemään paikoista tarvittavat maalit ja samalla puolustimme hyvin. Samu oli loistava koko viikonlopun, KooKoo-kapteeni Toni Kähkönen kertasi.

Viikonlopun toinen taisto pelattiin lauantai-iltana. Michael Keräsen kahden maalin ja Perhosen loistavan pelin ansiosta pisteet lähtivät Kouvolaan lukemin 1–4. Kähkönen itse tehoili ottelussa tehot 1+1 syöttämällä Keräsen toisen maalin ja iskemällä ottelun loppulukemat tyhjään verkkoon.

– Toisen peli alku oli vähän varovaisempaa, mutta muuten samat asiat toistuivat. Fanit olivat mahtava lisä koko viikonlopun. Heitä oli paljon ja pitivät kovaa meteliä molemmissa peleissä!

Kähkönen ja Keränen muodostivat Patrick Bjorkstrandin viikonloppuna tehokkaan kolmikon tehden yhteensä yhdeksän pistettä. Kähkönen on muutenkin ollut erittäin tehokkaalla päällä, kun hyökkääjä on takonut joulutauon jälkeen muikeat tehot 4+9=13.

Kähkönen on tällä hetkellä neljän pisteen päässä Liiga-uransa uudesta piste-ennätyksestä. Aiempi piste-ennätys on kaudelta 2009-2010, kun mies takoi 50 pelaamassaan ottelussa tehot 21+13=34. Tällä hetkellä pisteitä on 9+22=31. 

– Ei joulutauolla mitään ihmeellistä tapahtunut. Oli hyvä tauko peleistä, niin pystyi viettämään rauhallisen joulun perheen kanssa, ”Kähy” kommentoi hyvää virettään.

KooKoon takaa-ajo kohti pudotuspelejä jatkuu tiistaina, kun Hämeenlinnan Pallokerho vierailee Lumon Areenalla. HPK on täysin samoissa pisteissä KooKoon kanssa. Molemmilla, kuten myös joukkueiden väliin kiilanneella Ilveksellä, pisteitä on 62.

KooKoo vieraili puolitoista viikkoa sitten Hämeenlinnassa ja haki sieltä kolme pistettä upealla voitolla lukemin 3–6. Kuudesta maalista maalintekijöitä oli samainen kuusi, joten ratkaisijoita löytyi laajalta rintamalta.

– HPK on pelannut loistavasti joulun jälkeen. Niillä taisi olla hyvä reissu Spengler Cupiin. He pelaavat vauhdikasta jääkiekkoa ja antavat painetta. Ylivoima on ollut todella tehokasta.

Tiistaina jaossa olevien pisteiden merkitystä ei voi liikaa korostaa. Kymppisijalla tällä hetkellä olevalla Ässillä pisteitä on neljä enemmän kuin KooKoolla, eli 66 sarjapistettä. Ässät on myös pelannut yhden ottelun enemmän kuin mustaoranssit.

– Tiistaina on tärkeitä pisteitä jaossa. Kaikki pelit ovat tärkeitä loppukauden. Lyödään halliin sama meininki kuin Vaasassa oli meillä ja faneilla!