Virtanen: ”Ei ole tuntunut lomalta!”

Vaikka KooKoon Liiga-miehistö ei treenaakaan tällä hetkellä yhdessä, niin lomasta pelaajat eivät voi puhua.

KooKoo vetäytyi omatoimiselle treenijaksolle juhannusta edeltäneellä viikolla. Ammattilaiskiekkoilijoille keskikesä ei kuitenkaan ole lomailua, vaan jopa entistä kovempaa treenaamista.

- Ei ole kyllä tuntunut lomalta, vaan ihan täysillä on painettu hommia. Olen treenannut nyt yhdessä ”Jaken” (Jarkko Malinen) kanssa, KooKoo-hyökkääjä Mikko Virtanen kertoo.

- On aina kivempi treenata jonkun kanssa yhdessä kuin yksin. Jakke on tosi kova treenaamaan, hänen rasvaprosentti on yksi jos sitäkään! Siinä vierellä on hyvä tehdä töitä ja haastaa itseä joka päivä.

Oranssimustien oma kasvatti teki viime kaudella ensipiirtonsa Liiga-ympyröihin – ja hyvin tekikin! Hyökkääjä pelasi armeijan värittämällä kaudella Liigassa 17 runkosarjamatsia ja teki niissä tehot 4+3.

- Armeijan jälkeen pääsin nopeasti kiinni normaalirytmiin. Minulla ei ollut suuria ennakko-odotuksia, vaan odotin vain, että kutsu käy. Pelit sujuivat Liigassa paremmin kuin alkukaudella Mestiksessä ja onnistumiset ruokkivat onnistumisia. Olisi se voinut huonomminkin sujua!

Virtanen viimeisteli Liiga-uransa avausmaalin viidennessä pelaamassaan ottelussaan 16. tammikuuta 2016. ”Virtsi” iski Hämeenlinnassa HPK:ta vastaan 1–0-maalin nykyisen KooKoo-miehen Samu Perhosen selän taa.

- Laukaus kimposi Joona Karevaaran mailan kautta Perhosen längeistä. On sitä tuolla kopissa käyty läpi, mutta nimenomaan niin päin, että Samu siitä muistutti.

Kauden yksittäiseksi tähtihetkeksi Virtanen ei nosta Liiga-debyyttiään tai avausmaaliaan, vaan helmikuun lopun JYP-matsin Lumon Areenalla. Virtanen iski ottelussa yhden maalin varsinaisella peliajalla ja painoi rangaistuslaukauskisassa kiekon peräti kolmesti Tuomas Tarkin selän taa varmistaen KooKoon voiton!

- Olihan se JYP-peli aika hieno. Kerrankin sattui rankkarit uppoamaan. Mestiksessä ei oikein mennyt.

Nuori hyökkääjä nousi KooKoon Liiga-miehistöön vasta kevätkaudella vapauduttuaan armeijan leivistä. Syksy kuluikin Mestiksessä lainapestillä Heinolan Peliitoissa.

- Pääsin Heinolassa pelaamaan paljon, mikä oli tärkeä juttu. Minut otettiin siellä hyvin vastaan ja sain pelata sekä alivoimaa että ylivoimaa. Peliitat on kiva pieni seura, Virtanen kehuu.

- Välillä oli raskasta ajella joka ilta tunnin verran suuntaansa ja mennä pelaamaan suoraan metsäleiriltä. Aina ei ollut ihan kauhean fressit jalat. Jossain kohtaa tuntui, että tuli senhetkiselle kunnolle vähän liikaakin jääaikaa.

Virtasen kesäharrastuksiin ei kuulu monen muun kiekkoilijan tapaan golf, vaan toinen kesälajien hitti – tennis. tennis. Hyökkääjä tunnetaankin kesäisin nimellä Neulastien Nadal, viitaten tenniksen espanjalaissuuruuteen Rafael Nadaliin.

- Asun Neulastiellä, joten ”Nadal” oli ainoa, mikä sopi. Ja on meillä vähän samanlainen pelityylikin, mutta ei samantasoinen, Virtanen naurahtaa.

Mitä, oletko siis jo espanjalaiskonkaria edellä?

- Hah hah, en nyt sentään, vaan tilanne taitaa olla toisinpäin. Vaikka syöttö onkin tänä kesänä pysynyt ihan kivasti ruudussa.

KooKoo aloittaa kesän jälkeen yhteisharjoitukset heinä-elokuun taitteessa. Ensimmäiset harjoituspelit ovat ohjelmassa elokuun puolivälissä, kun joukkue kohtaa Imatran-turnauksessa Pelicansin ja SaiPan.

- Viime vuonna pelasin Imatralla toisen pelin. En ollut käynyt sillä viikolla kertaakaan jäällä, vaan hyppäsin suoraan pelaamaan… Voisi kuvitella, että tänä kesänä sujuu paremmin!