Pe 25.1. 18:30 VS.

Virtanen sankari JYP-voitossa

KooKoo kellisti keskiviikkona sarjakolmosen JYPin rankkarikisan jälkeen maalein 3–2. Oranssimustien pääkapellimestarina hääri hyökkääjä Mikko Virtanen.

Pudotuspeliviivan jahtaaminen jatkui KooKoon osalta keskiviikkona kotiottelulla JYPiä vastaan. Joukkue saalisti kolmannen peräkkäisen kotivoittonsa kukistamalla vieraansa rankkarikisan jälkeen 3–2 (0–1, 2–0, 0–1, 0–0).

- Tiivistettynä peli oli kovaa taistelua, josta saimme rankkareilla vielä hienon palkinnon, KooKoon valmentaja Mikko Haapakoski summasi.

KooKoon suurimpia sankareita olivat yhden maalin varsinaisella peliajalla tehnyt ja kolme rankkaria upottanut Mikko Virtanen sekä maalilla loistanut Juha Järvenpää. KooKoo-veskari urakoi ottelussa peräti 40 torjunnan verran.

Ottelu oli KooKoolle runkosarjan 55. ottelu ja peräti 20. varsinaisella peliajalla tasan päättynyt mittelö. JYP käänsi päätöserässä tappiotilanteen tasapeliksi ja venytti pelin jatkoille.

- Se kertoo, että meillä ei ole vielä rutiinia pitää johtoasemasta näin tiukassa paikassa kiinni. Toisaalta tällainen tasapelien määrä kertoo myös sitkeydestä. Olemme olleet 55 pelistä pisteillä 33 kertaa, mikä on kova suoritus. Siitä on nostettava jätkille hattua, Haapakoski kehui.

KooKoo nousi sarjataulukossa tasapisteisiin Porin Ässien kanssa, mutta oranssimusta joukkue jatkaa heikomman maalieron vuoksi yhä 12. sijalla. Pudotuspeliviivaan ja kymmenentenä olevaan Vaasan Sportiin eroa on kaksi pistettä.

Historiallisen #PaluuLiigaan-kauden runkosarja jatkuu KooKoon osalta vielä viiden ottelun verran. Kotikaukalossa joukkue pelaa enää tiistaina 1.3. Lukkoa ja torstaina 3.3. Ässiä vastaan.

Taisteluvoitto

Harvoin kuluvalla kaudella on Lumon Areenalla nähty niin yksipuolista näytöstä kuin mitä keskiviikon matsin avauserä tarjosi. JYP aloitti pelin todella vahvasti, mutta pääsi ensimmäiselle erätauolle vain yhden maalin johtoasemassa. Enempäänkin oli mahdollisuuksia, mutta KooKoon maalilla Juha Järvenpää torjui peräti 19 kertaa ensimmäisen 20-minuuttisen aikana.

- Meidän lähtömme peliin oli todella verkkainen ja olimmekin ensimmäisen erän jyrän alla, mutta Järvenpää piti meidät mukana pelissä, Haapakoski kertasi.

- Siinä oli sekä JYPin hyvyyttä että meidän huonoutta. Pelien vaatimustaso nousee kevään lähestyessä ja kärkijoukkueet ovat todella kovia, mutta me jäimme telineisiin myös oman suorituksen suhteen. Pelaaminen oli hidasta ja löysää avauserässä, mutta saimme erätauolla rivit kasaan ja selkeän tasonnoston toiseen erään.

KooKoo tuli toisessa erässä ensin tasoihin Josh Greenin upean rystymaalin myötä ja paineli vielä ohi Mikko Virtasen 2–1-osumalla. Greenin ylivoimamaalin alustivat Ryan O’Connor sekä Juha-Pekka Haataja, Virtasen maalin puolestaan Jarkko Malinen ja Matt Watkins.

Isäntien johto kuihtui päätöserän viidennellä minuutilla, kun JYP tasoitti pelin väkisin kahteen-kahteen. KooKoo taisteli varsinaisen peliajan tasoihin pelaamalla viimeisen erän vain kolmella kentällisellä, kun Toni Hyvärisen ja Jan-Mikael Juutilaisen pelit päättyivät ennenaikaisesti.

- Saimme tällä viikolla pari pelaajaa sairastuvalta, mutta saman tien pari uutta miestä putosi. JYPin tasoista joukkuetta vastaan kolmella kentällä pelaaminen on kovaa touhua. Onneksi meillä on vain kaksi peliä tällä viikolla.
 
Paremmuus ratkaistiin lopulta vasta rankkarikisassa – ja siinäkin pitkän kaavan kautta. Haataja osui KooKoolle rankkareilla kerran ja Virtanen peräti kolmesti, mikä riitti lisäpisteeseen ja 3–2-voittoon. Järvenpää torjui JYPin kuudesta yrityksestä kolme.

RUNKOSARJAN JÄLJELLÄ OLEVAT KOTIOTTELUT:
Ti 1.3. klo 18:30 KooKoo–Lukko –
osta liput!
To 3.3. klo 18:30 KooKoo–Ässät –
osta liput!