Pe 25.1. 18:30 VS.

Vuodelle voittoisa päätös!

KooKoo palasi perjantaina Vaasassa voittojen tielle kahden sitkeän, mutta tappiollisen esityksen jälkeen.

Kahden tappion jälkeen KooKoo sai viikolleen ja samalla koko vuodelle 2016 makoisan päätöksen perjantaina Vaasassa. Kouvolalaisryhmä käänsi tasaisen väännön itselleen jatkoajalla, kun Anrei Hakulinen karkasi läpiajoon ja ratkaisi matsin.

Kaksi pistettä matkasi Kouvolaan lopputuloksella 1–2 (1–0, 0–1, 0–0, 0–1).

- Järjettömän kovaa vääntöä ja hieno lätkämatsi! Molemmat joukkueet latasivat kaukaloon kaiken, mitä ladattavissa oli, KooKoon päävalmentaja Tuomas Tuokkola tuumasi.

Vanhan Mestis-ajan taisteluparin matsista ei puuttunut vauhtia tai tilanteita. Vauhtia oli muutamaankin otteeseen enemmän kuin järkeä, mistä kertoo myös maalivahtien torjuntamäärät – hurlumheiottelussa Sport-veskari Mika Järvinen torjui 34 ja KooKoon Leland Irving peräti 38 kertaa.

- Kaiken kaikkiaan kova peli. Sport oli hyvä ja tiivis joukkue, jota vastaan oli ahdasta pelata. Meidän onneksi kiitos seisoi lopussa ja pystyimme kääntämään pelin voitoksi,

Sport teki ottelun avausmaalin ylivoimalla ensimmäisen erän lopussa, mutta KooKoo kuittasi toisen erän lopulla, niinikään ylivoimalla. Puolustaja Ryan O’Connorin siniviivalaukaus pomppi sisään ja osuma merkittiin lopulta Juha-Pekka Haatajalle. O’Connorin lisäksi myös Niko Tuhkanen sai maaliin syöttöpisteen.

Haatajan maali oli kahden maalittoman matsin jälkeen KooKoolle ensimmäinen tällä viikolla ja päätti oranssimustien lähes 160 minuutin maalittoman vaelluksen.

- Totta kai se maali oli tärkeä, kun kahdessa viime pelissä onnistumiset jäivät paikoista huolimatta vähiin. Meillä on ollut paikkoja ja työmäärä on ollut koko ajan hyvä, mutta ei vain ole uponnut. Nytkin ensimmäisessä erässä ammuimme jo tolppaan, mutta peli on raakaa.

- Loppupelihän oli äärettömän tiukkaa. Edelleen tykkään joukkueen sitkeydestä, jolla se painaa illasta toiseen menemään.

Ratkaisumaali oli Anrei Hakulisen käsialaa jatkoajan kolmannella minuutilla. Hakulinen karvasi kiekon puolustusalueen siniviivalla, karkasi läpiajoon ja viimeisteli vastustamattomasti.

Seuraavat kotiottelut:
La 7.1. klo 17:00 KooKoo–HIFK – osta liput!
Pe 13.1. klo 18:30 KooKoo–SaiPa – osta liput!
Ke 18.1. klo 18:30 KooKoo–Jukurit – osta liput!