Pe 25.1. 18:30 VS.

Vuoden mies on valmiina lauantaihin

Oranssimustat kohtaavat lauantaina jo toista kertaa tällä viikolla sinikeltaisen joukkueen, kun Rauman Lukko vierailee Lumon Areenalla.

KooKoo lähtee lauantain ottelussa yrittämään paluuta voittojen tielle. Aiemmassa viikon ottelussa KooKoo nimittäin koki karvaan tappion Mikkelissä, kun Jukurit nappasi 2–1-voiton tiistai-illan trillerissä.

Ottelu alkaa poikkeuksellisesti vasta kello 18:30, koska päivällä Kouvolassa ajetaan Rallicrossin SM–finaaleja.

– Meillä tuli kahden hyvän JYP:iä ja Tapparaa vastaan pelatun matsin jälkeen pienimuotoinen ulospuhallusJukureita vastaan. Olimme löysiä, emmekä olleen täysin keskittyneitä matsiin. Lähdimme otteluun ehkä hivenen ylimielisinä ja se kostautui, KooKoon varakapteeni Jake Newton sanoo.

KooKoo sai pelistä kiinni vasta ottelun kolmannessa erässä. Monista tekopaikoista huolimatta joukkue ei saanut kuin yhden maalin.

– Jukurit tuli otteluun todella kovaa ja pelasi kaksi ensimmäistä erää hyvin, emmekä me samaan aikaan pelanneet parasta peliämme. Kolmanteen erään paransimme paljon, mutta se oli jo vähän liian myöhäistä.

– Tuollaisia pelejä tietysti tulee aina pitkällä kaudella. Jos emme ole täysin henkisesti valmiita otteluun, niin noin käy. Meidän täytyy joukkueena pyrkiä siihen, että keskitymme ja valmistaudumme samalla tavalla jokaiseen otteluun, Newton tietää.

Joukkue vietti tiistai-illan pelin jälkeen keskiviikkona vapaapäivää. Kauden aikana urheilijalla ei montaa vapaapäivää ole, joten Newton halusi siitä syystä hieman hemmotella itseään.

– Herään vapaapäivänä samaan aikaan kuin muulloinkin ja syön myös samaa aamupalaa. Haluan silti yleensä hemmoitella itseäni hiukan ja syödä hiukan terveellisen rajan ulkopuolelta. Meninkin Kauppakeskus Veturiin ja söin pizzaa.

– Tuon jälkeen menin kauppaan ja ostin ruokatarvikkeita päivällistä varten. Puhuin perheeni kanssa jokapäiväisen FaceTime-puhelun ja katsoin myös hyviä amerikkalaisia sarjoja, jonka jälkeen menin nukkumaan.

Mitä sarjoja?

– Tällä hetkellä katson sarjaa nimeltä Homeland (suom. Isänmaan puolesta), todella hyvä sarja. Sain myös juuri Narcosin loppuun, Newton vastaa.

Torstaina joukkue palasi jälleen Lumon Areenan työmaalle ja alkoi keskittyä kohti lauantaista matsia Rauman Lukkoa vastaan. Newton odottaa ottelusta kovaa kamppailua.

– Jos olen rehellinen, niin en tiedä Lukosta paljoakaan. Muistan kyllä pelanneeni heitä vastaan, kun olin Vaasassa, mutta en edes tarkalleen muista minkä tyylinen joukkue heillä oli silloin. Tässä sarjassa ei kyllä helppoja pelejä ole ja joka ilta tulee vastaan kova ja hyvin valmistautunut joukkue.

Newtonilla on mielessään selvät sävelet, millä tällä hetkellä pisteen KooKoon yläpuolella oleva Lukko kaatuu.

– Kuten sanoin aiemmin, niin meidän täytyy olla hyvin valmistautuneita ja henkisesti valmiita pelaamaan samalla tasolla joka ilta, sillä jos emme niin tee, niin tulos on sama kuin tiistain ottelussa ja tätä emme halua.

Urallaan viidennettä kauttaan Euroopan kentillä pelaava Jake Newton on sopeutunut hyvin isoon kaukaloon ja tykkää siinä pelaamisesta. Kotiyleisön tuki on Newtonin mukaan joukkueelle myös todella tärkeä.

– Tykkään isosta jäästä, yleensä kun Pohjois-amerikkalainen tulee Eurooppaan pelaamaan, niin iso jää on se mitä odottaa eniten. Minä tykkään pelata isolla jäällä, siellä on vähän enemmän tilaa pelata eikä jatkuvasti tarvitse rynniä tilanteisiin niin kovasti.

– Kotiyleisö on upea! On aina hienoa pelata kotiyleisön edessä, kun pystyy käyttämään yleisöä kuudentena kenttäpelaajana ja hyödyntää heidän energiaansa. Se on upeaa ja on hieno päästä taas kotiyleisön eteen. Olemme voittaneet kaikki kotipelit, joten jatketaan putkea!

Newton kävi pari viikkoa sitten Kouvolan Sanomien urheilijoiden kehonkuvia koskevassa haastattelussa. Pakki poseerasi isossa lehtikuvassa vain luistimissa ja alushousuissa, mikä ei jäänyt pukukopissa huomaamatta… Niinpä pukukoppia komistavat nyt A2-kokoiset julisteet Newtonin kuvasta ja tekstillä ”Man of the Year”, eli vuoden mies.

Värikäs jenkkipakki suhtautui asiaan tapansa mukaisesti positiivisesti ja huumorilla.

– Kiitos jätkille siitä kunniasta! He tykkäsivät kuvasta ja artikkelista, joka oli Kouvolan Sanomissa. Tykkäsin kovasti olla siinä projektissa mukana. Kuvat olivat hyvin uniikkeja ja erilaisia ja se oli minulle hieno tilaisuus.
 

SEURAAVAT KOTIOTTELUT:

La 23.9. klo 18:30 KooKoo–Lukko – osta liput! Huomaa poikkeava alkamisaika.
Pe 29.9. klo 18:30 KooKoo–Ässät – osta liput!
To 5.10. klo 18:30 KooKoo–TPS – osta liput!