Vuosi päättyy vieraskiertueeseen

Vuotta 2016 on KooKoon osalta jäljellä enää kahden ottelun verran. Keskiviikkona joukkue pelaa Oulussa ja perjantaina Vaasassa.

KooKoo pelaa vuoden kaksi viimeistä otteluaan vieraskaukaloissa. Maanantain kotipelin jälkeen joukkue hyppäsi heti tiistaina bussiin ja suuntasi Ouluun, missä se kohtaa keskiviikkona Kärpät. Perjantaina on vielä edessä vieraspeli Vaasan Sportia vastaan.

- Hienot kaksi peliä tulossa! Pääsemme poikien kanssa reissun päälle ja napsimaan lisää pisteitä plakkariin. Kärppä-pelit ovat aina olleet mukavia pelata ja varmasti tulee taas iso taistelu pisteistä, kun sarjatilanne on niin tiivis, hyökkääjä Jan-Mikael Juutilainen summaa.

- Katsomme tarkemmat pelisuunnitelmat vasta keskiviikkona Oulussa. Nyt nautitaan Laurilan bussimatkasta! Kuski laittoi juuri puukengät jalkaan ja nilkan suoraksi, joten Oulu, täältä tullaan, Juutilainen kommentoi tiistaina tien päältä.

Joukkueet ovat sarjassa tasapisteissä peräkkäisillä sijoilla 12 ja 13, eli molemmat ajavat tiukasti takaa pudotuspeliviivaa. Molemmilla on matkaa kymmenentenä olevaan JYPiin kolme pistettä.

Keskiviikon ottelu on KooKoolle viikon toinen, kun Kärpät taas pelaa vasta ensimmäisen matsinsa joulutauon jälkeen. KooKoo taipui tapaninpäivän perhepelissä JYPiä vastaan 0–3 ja samalla katkesi joukkueen Liiga-historian pisin, viiden ottelun mittainen, voittoputki.

- Tietenkin pienen tauon jälkeen oli hankalampi lähteä pelaamaan kuin normaalisti, koska alla oli vain yhdet yhteiset aamujäät. Kävimme osan äijistä kanssa joulupäivänä vähän hikoilemassa jäällä.

- Paransimme peliä koko ajan ja taistelimme mielestäni miehekkäästi loppuun asti. Paikkoja tehdä maalikin oli, mutta tällä kertaa emme vain saaneet kiekkoa sisään.

JYP-matsipäivä oli värikäs, sillä flunssaepidemia kavensi KooKoon miehistöä kovalla kädellä vielä pelipäivänä. Hyökkääjistöstä puuttuivat muun muassa kapteeni Josh Green ja varakapteenit Jarkko Malinen sekä Jarkko Immonen.

- Äijiä tippui pitkin päivää pois, mutta emme antaneet sen vaikuttaa liikaa tekemiseemme. Se vain tarkoittaa, että muiden pitää ottaa enemmän vastuuta. Jos ajatellaan positiivisesti, niin kokoonpanon kapeneminen myös tiivistää joukkuetta entistä enemmän.

Kokoonpanon eläminen avasi Jan-Mikael Juutilaiselle paikan ykkösylivoimasta. Muutoin peli sujui Mikko Alikosken ja ensimmäisen KooKoo-matsinsa pelanneen Tappara-laina Miika Heikkilän välissä.

- Olimme käyneet ylivoimakuvioita läpi, mutta kun Malinen putosi pois, niin haut ja aluepeli piti käydä uudelleen nopeasti läpi.

- Heikkilä tuli hyvin mukaan lyhyellä varoitusajalla. Hän sai ensimmäisestä pelistä hyvää kokemusta meidän pelisysteemistä, eli yhteispelimme varmasti paranee peli peliltä ja vaihto vaihdolta.

Tapaninpäivän kotiotteluun Lumon Areenalle saapui peräti 4610 katsojaa. Keskiviikkona ja perjantaina KooKoo ei saa tukea kotiyleisöstä, joskin pieni kannattajajoukko matkaa mukana myös Ouluun ja Vaasaan saapuu Kuudennen Kenttäpelaajan bussilastillinen.

- Kotona pelaisi mielellään vaikka aina, etenkin kun yleisöä on paljon. Bunkkeri oli eilen melkein täynnä ja tunnelma oli loistava. Kiitos siitä paikalla olleille. Hienoa, että faneja on tulossa sankoin joukoin Vaasaankin saakka!

Seuraavat kotiottelut:
La 7.1. klo 17:00 KooKoo–HIFK – osta liput!
Pe 13.1. klo 18:30 KooKoo–SaiPa – osta liput!
Ke 18.1. klo 18:30 KooKoo–Jukurit – osta liput!