Pe 25.1. 18:30 VS.

Vuosi pakettiin – ”Helsinki sytyttää jengin pommivarmasti!”

KooKoo lähtee kääntämään pelillistä kurssiaan Helsinkiin, kun joukkue matkaa IFK:n vieraaksi.

Vuosi 2017 lähestyy loppuaan myös Liigan osalta. KooKoolla on jäljellä enää yksi kamppailu – lauantai-illan vierasmatsi Helsingin IFK:ta vastaan.

Oranssimustien kuluva viikko on sujunut mollivoittoisesti, vaikka tiistaina joukkue nousikin SaiPaa vastaan kahden maalin takaa jatkoajalle. Lappeenrannasta kotiin tuomisina oli yksi sarjapiste, mutta torstaina TPS jätti KooKoon nollille.

– TPS:ää vastaan pelasimme ottelun alun hyvin, vaikka he heti alussa menivätkin johtoon. Tepsin 2–0-maalin jälkeen meidän pelillinen ote katosi ja TPS sai hallinnan. Sen jälkeen he veivät oikeastaan koko loppupeliä, KooKoo-hyökkääjä Mikko Virtanen kertaa.

Virtanen palasi torstain Tepsi-matsiin takaisin kokoonpanoon parin viikon huililta, kun vaivat oli selätetty. ”Virtsi” raatoi neloskentässä yhdessä Eetu Pöystin ja Niki Koskisen kanssa hieman vajaat 14 minuuttia.

– Alkuun pelaaminen ei tuntunut yhtään hyvältä ja huomasi, ettei ole ollut hetkeen jäällä tositoimissa. Kun sain muutaman hyvän vaihdon alle ja sen myötä taas juonesta kiinni, niin helpottui huomattavasti.

Perjantaina KooKoolla oli pelien puolesta välipäivä, mutta harjoituksissa mentiin vähintäänkin täysillä. Joukkue lähtee heikosti menneen TPS-kamppailun jälkeen sisuuntuneena Helsinkiin. Lauantai-ilta ja Nordenskiöldinkadun halli sytyttää Virtasen mukaan pomminvarmasti.

– Tänään vähän palaverasimme ja vedimme itse asiassa aika kovan kamppailujään. Käänsimme eilisen jälkeen nopeasti katseet kohti lauantaita ja Helsinkiä. Lauantai-illan Nordis sytyttää kyllä jengin takuuvarmasti.

KooKoo ja IFK ovat kohdanneet toisensa tällä kaudella kahdesti, kerran molempien kotiluolissa. Syyskuun lopulla IFK oli kotonaan selvästi parempi lukemin 5–1, mutta Kouvolassa lukemat olivat lokakuun puolivälissä tasaisemmat. KooKoo nappasi siitä kaksi sarjapistettä jatkoajan jälkeen lukemin 4–3. Voittomaalista vastasi tanskalaispakki Emil Kristensen.

Molemmilla joukkueilla on menossa synkkä joulukuu, sillä KooKoo on hävinnyt viisi viimeistä matsiaan ja IFK puolestaan neljä. Kahden viime pelin aikana IFK on päästänyt peräti 12 maalia, joten petopaidat tuskin säästelevät lauantai-iltana.

– Meidän täytyy olla kaksinkamppailuissa rutkasti kovempia kuin eilen Tepsiä vastaan. Molempien maalien edustoilla täytyy pelata kovaa. IFK tulee varmasti koko pelin kovaa päälle, joten meidän täytyy vastata siihen omilla vahvuuksilla. Sitä kautta IFK kaatuu. 

Seuraavat kotiottelut:

Ke 3.1. klo 18:30 KooKoo–Jukurit – osta liput!
La 6.1. klo 17:00 KooKoo–Pelicans – osta liput!
La 13.1. klo 17:00 KooKoo–Tappara – osta liput!