Pe 25.1. 18:30 VS.

Yksi piste ennätysyleisön edessä

KooKoo ja HIFK tarjosivat lauantaina yli 4700 katsojalle jännärin, joka päättyi vierasjoukkueen voittoon rangaistuslaukauskilpailussa.

Lumon Areena oli jälleen lauantaina jännittävän kiekkoviihteen näyttämö. KooKoo ja HIFK iskivät yhteen kauden ennätysyleisön – 4752 katsojan – edessä ja jännitystä tarjottiin koko rahalla. Voittaja ratkesi vasta viimeisessä mahdollisessa vaiheessa – rangaistuslaukauskilpailussa.

HIFK vei lopulta pidemmän korren, kuitattuaan voiton loppulukemin 2–3 VL (1–0, 0–0, 1–2).

- Mielestäni tämä oli hyvä ja laadukas lätkämatsi. Oli taas arvokasta, että pystyimme nousemaan tappioasemasta. Paremmalla viimeistelyllä olisimme ottaneet tänään kolme pistettä, KooKoon päävalmentaja Tuomas Tuokkola näki.

Käskijä oli tyytyväinen omiensa esitykseen. Tiistaina Lahdessa nähtiin vaisu KooKoo, mutta kotiyleisön edessä joukkue esitti taas hyviä otteita. Ehjän harjoitusviikon tulokset näkyivät.

- Pääsimme tällä viikolla pitkästä aikaa harjoittelemaan. Olemme vetäneet kolme harjoitusta, mikä on enemmän kuin kolmeen viimeiseen viikkoon yhteensä. Harjoittelematta tämä on aika vaikea laji. Ei se niin mene, että vain napsautetaan sormia ja voitetaan IFK.

- Tulos oli meille raaka, mutta suoritus kaiken kaikkiaan oli pitkästä aikaa parasta, mitä olemme esittäneet.

Molemmilla joukkueilla oli ottelussa hetkensä ja paikkansa. KooKoo meni avauserässä Kai Kantolan läpiajomaalilla 1–0-johtoon, mutta HIFK nousi kolmoserässä tasoihin ja ohi.

- Harmittaa,  että kolmannen erän alussa kolmas hyökkääjä unohtui ensimmäisestä tilanteesta. Hups, ylivoimahyökkäys kaverille ja kiekko pussiin. Toisessakin maalissa puolustimme vähän passiivisesti.

Varsinainen peliaika päättyi kuitenkin tasan, kun Terry Broadhurstin röyhkeä ajo toi 2–2-tasoituksen. Broadhurst ja Kantola kirjauttivat tehot 1+1 mieheen syötettyään toistensa maalit.

- IFK oli tänään äärettömän hyvä; kovalla intensiteetillä pelannut laadukas ja monipuolinen joukkue. Hyppäsimme hyvin siihen intensiteettiin ja peliin mukaan. Pitkässä juoksussa kun peli meni eteenpäin, niin tartuimme hyvin peliin kiinni.

- Jääkiekko on siitä kumma peli, että työmäärä ja pelaamisen laatu määrittävät pelin kulun. Ei olisi ollut mielestäni vääryys, vaikka olisimme voittaneet pelin.

Maalittoman jatkoajan jälkeen ratkaisu haettiin voittolaukauskisasta, jossa HIFK oli yhden onnistumisen verran vahvempi.

Seuraavat kotiottelut:
Pe 13.1. klo 18:30 KooKoo–SaiPa – osta liput!
Ke 18.1. klo 18:30 KooKoo–Jukurit – osta liput!
La 21.1. klo 17:00 Kummipeli: KooKoo–Lukko – osta liput!