Yrityksestä huolimatta pisteetön paikallispeli

KooKoo pelasi torstaina kauden viimeisen vieraspelinsä Lahdessa.

KooKoo joutui jälleen lähtemään otteluun vajaamiehisenä, kun joukkue sai jalkeille yhdeksän hyökkääjää ja viisi puolustajaa. KooKoo joutui poistumaan kauden viimeisestä vierasottelusta tappio niskassaan, kun Pelicans oli parempi lukemin 3–1 (1–0, 1–0, 1–1).

– Jätkät laittoivat tänään aivan kaikkensa peliin, sen näki pelin jälkeen kopissa. Enempää ei olisi voinut vaatia, KooKoo-valmentaja Lovro Bajc kommentoi.

KooKoo taisteli heti ottelun alkuun kaksi alivoimaa huolellisesti läpi, mutta erän puolivälissä Pelicans pääsi iskemään. KooKoon hyvän painostuksen päätteeksi Jesse Mankinen pääsi läpiajoon ja hyökkääjä ujutti kiekon ohi KooKoo-vahti Samu Perhosen.

Pian Pelicansin maalin jälkeen KooKoo pääsi pyörittämään ylivoimaa, mutta se ei ottanut tuulta purjeisiinsa eivätkä oranssipaidat saaneet tasoitusta aikaiseksi.

Ottelun toisessa erässä ei paljon tapahtumilla juhlittu, mutta jälleen erän puolivälin tienoilla Jesse Mankinen nousi maalintekijäksi. Mankinen nousi vahvasti laidasta ja laukoi kiekon maaliin.

Ottelussa oli kaikkinensa hyvin verkkainen tempo, mikä sopi erityisesti vajaamiehiselle KooKoolle. Tämän myötä oranssipaidat saivat luotua muutamia tekopaikkoja – ilman tulosta.

– Pelicans oli täysin erilainen joukkue, kuin mitä se on aiemmissa peleissä ollut. He eivät olleet lainkaan niin aggressiivisia, mitä yleensä ovat. En tiedä mistä se johtui.

Kolmannessa erässä Pelicans lisäsi vauhtia, ja KooKoo tyytyi vain nostamaan kiekkoa ulos alueelta. Silti kuin varkain KooKoo pääsi kaventamaan ottelun 54. minuutilla.

Hyökkääjä Ville Vainikainen nousi väkevästi hyökkäysalueelle, kiersi Pelicans-maalin ja syötti kiekon maalin edessä päivystäneelle Toni Hyväriselle, joka kiepautti laatan ohi Pelicans-maalivahti Joona Voutilaisen.

KooKoo pelasi viimeiset kaksi ja puoli minuuttia ilman maalivahtia ja yritti tasoittaa ottelua. Kunnon maalipaikkaa ei kuitenkaan siunaantunut ja Hannes Björninen pääsi nostamaan keskialueelta kiekon tyhjään maaliin ja ratkaisi ottelun.

– Me pelasimme tänään niin hyvin, kuin mihin pystymme. Teimme tosin samoja virheitä, mitä edellisissäkin peleissä, mutta positiivista oli kuitenkin yrittäminen ja taisteluilme. Saimme joitain hyviä maalipaikkoja, mutta emme pystyneet hyödyntämään niitä niin, että olisimme voittaneet pelin.

Kyseessä oli siis KooKoon kauden viimeinen vierasmatsi. Kolmestakymmenestä vierasmatsista tuloksena mustaoransseilla oli yhdeksän suoraa voittoa ja yhteensä 31 sarjapistettä.

Oranssimustien kausi päättyy sunnuntaina Lumon Areenalla JYPiä vastaan pelattavaan otteluun.

– Haemme kaudelle kunniakasta päätöstä. Tästä ottelusta ei tullut uusia loukkaantumisia, joten todennäköisesti samalla kokoonpanolla pelataan, päävalmentaja Tuomas Tuokkola summasi.

Seuraavat kotiottelut:

La 10.3. klo 17:00 Runkosarjan päätöskierros KooKoo–JYP – osta liput!