Zitny: ”Tähtäin Liigassa!”

KooKoon A-nuorten runkohyökkääjä Roman Zitny viettää tämän viikon Slovakian alle 20-vuotiaiden maajoukkueessa.

Ensimmäistä kokonaista kauttaan Kouvolassa pelaava Roman Zitny, 19, on tällä hetkellä KooKoon A–nuorten paras pistemies. Vahvat esitykset palkittiin paikalla Slovakian alle 20-vuotiaiden maajoukkueessa viikonloppuna pelattavassa neljän maan turnauksessa.

- Tämä on viimeinen maajoukkueleiri ennen alle 20-vuotiaiden MM-kisoja. Jokaisessa pelissä täytyy näyttää valmentajille parasta, jotta voi päästä lopulliseen kisajoukkueeseen. Täytyy tehdä kovasti töitä ja pelata hyvin, Zitny kommentoi.

Slovakia kohtaa Norjassa pelattavassa turnauksessa isäntämaan, Sveitsin ja Saksan alle 20-vuotiaiden maajoukkueet. Torstaina vastassa on Sveitsi, perjantaina Norja ja lauantaina Saksa.

- Olen tietysti tosi innoissani, koska jokaisella täällä on mahdollisuus päästä lopulliseen MM-joukkueeseen. Maajoukkueessa pelaaminen on minulle suuri unelma ja kunnia. On hienoa saada tällainen mahdollisuus ja aion taistella siitä täysillä.

Zitny saapui Slovakiasta Suomeen pelaamaan kaudeksi 2014­–2015. Nuori hyökkääjä pelasi tuolloin vahvan kauden Porissa ja Ässien B-junioreissa.

- Kaverini pelasi silloin Mestistä ja pyysin häneltä apua pelipaikan etsintään Suomesta. Hänen kauttaan kuulin, että Porissa on avoin tryout-tilaisuus. Laitoin Ässiin sähköpostia asiasta ja he toivottivat tervetulleeksi kokeilemaan. Mukana oli 50 jätkää ja pääsin heidän joukosta mukaan joukkueeseen.

Zitnyn ensimmäinen kausi Suomessa huipentui paikkaan Sveitsissä pelatuissa alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa. Hyökkääjä pelasi kisoissa viisi ottelua tehoin 0+1.

Seuraavalle kaudelle Porissa rooli jäi A-nuorissa pieneksi ja Zitny siirtyi 12 pelatun ottelun jälkeen Kouvolan oranssimustiin.

- Pelasin yhden kauden B-junioreissa ja sen jälkeen lupailtiin paikkaa A-junioreissa. Pelasin A:ssa kaikki harjoituspelit kakkosketjussa ja tein pisteitäkin, mutta sitten rooli romahti pieneksi.

- En saanut enää kunnon mahdollisuuksia enkä voinut kehittyä. Halusin vaihtaa joukkuetta ja soitin Pekalle, joka sanoi että voisin tulla testille ja tässä sitä ollaan.

KooKoon A-nuorissa Zitny pelasi viime kaudella 28 ottelua ja teki niissä 15 tehopistettä. Myös kuluva kausi on alkanut vahvasti, sillä hyökkääjä johtaa joukkueen sisäistä pistepörssiä tehtyään 17 ottelussa 10 pistettä.

- Kouvola on pelaajille tosi hyvä paikka. Tykkään kaupungista, ihmiset ovat mukavia, organisaatio tosi hyvä ja valmentajatkin tosi mukavia, Zitny kehuu vuolaasti.

- Olemme tosi hyvä joukkue, mutta meidän pitää vielä paremmilla tehoilla viimeistellä maalipaikoistamme. Joukkue haluaa kehittyä ja harjoituksissa on siten hyvä meininki. Kunhan pidämme päät ylhäällä illasta toiseen, niin voimme voittaa kenet tahansa.

Oranssimustien kotipelit ovat vetäneet hyvin yleisöä. Lumon Areenalla pelattaviin kotiotteluihin on vapaa pääsy!

- Kun voitimme kotipelin HPK:ta vastaan, niin päädyn fanit huusivat pelin jälkeen nimeäni. Se oli tosi uskomatonta ja olin todella iloinen siitä. Se tuntui mahtavalta!

Zitnyn tähtäin on tällä hetkellä maajoukkueessa ja MM-kisapaikkataistelussa, mutta hieman pidemmällä aikavälillä hyökkääjä haluaisi nähdä itsensä KooKoon Liiga-miehistössä.

- Menen urallani rauhallisesti askel kerrallaan. Kun olen nyt A-nuorissa, niin tähtäin on tietysti Liigassa, Zitny sanoo.

- Sain tällä kaudella yhden mahdollisuuden harjoituspelissä. Se oli tosi mukava kokemus, nautin pelaamisesta paljon. Toivon, että saisin jonkun paikan myös runkosarjassa. Yritän kaikkeni joka päivä ja teen kovasti hommia näyttääkseni valmentajille parastani.

Seuraavat kotiottelut:
Ke 9.11. klo 18:30 KooKoo–Jukurit – osta liput!
La 12.11. klo 17:00 KooKoo–Pelicans – osta liput!
Ti 15.11. klo 18:30 KooKoo–Ässät – osta liput!